miercuri, 19 august 2009

Ghid de mers pe autostrada

De vreo 4 ani incoace tot plec. Si plec nu ma incurc. Cu masina pana in Franta sunt 2400 de km. Multe autostrazi si destul de multi si pe dincolo care au problema celor 2/3 benzi dar e ok in mare. La noi e nasol. Faci un drum pana la Bucuresti pe A1 si e imposibil sa nu injuri macar un posesor de Logan sau o pitzipoanca care are TT. Pentru acestia le compun urmatorul ghid ca sa nu fie cu suparare.

1. Cand intri pe autostrada e musai sa folosesti banda a doua. Nici in ruptul capului sa nu schimbi banda ca doara suta ta e mai buna ca a celui din spate.
2. Niciodata sa nu verifici oglinda retrovizoare. Ce? Ala din spate nu poate sa claxoneze? Si parca oglinda aia era pentru aranjat rujul
3. Atentie frana ca e pedala aia din mijloc. E “imperios necesar” sa o calci tot timpul ca doar de aia e acolo.
4. Nu baga in viteza a 5-a. Nu exista. Cu viteza a 4-a esti cel mai tare de pe sosea.
5. Daca cumva ai apasat acceleratia mai mult de 100/ora, adu-ti aminte ca trebuie deschis geamul ca sa auda cel care te depaseste muzica din masina. Doar ai mp3 player ce Dumnezeu.
6. Cand reusesti sa vezi pe unul ca vine din spate si face cu farurile, fa si tu cu farurile ca face parte din Codul rutier. Da’l in ma-sa pe ala care merge asa tare ca doar si tu esti contribuabil.
7. Tine minte ca pe autostrada mai sta politia. Cand auzi antiradarul franeaza brusc de la 100 la 50. Nu te mira daca auzi scrasnituri de frane in spate ca aia sunt idioti care merg cu 130.

Si ar mai fi cateva indicatii dar va las si pe voi sa completati.

5 comentarii:

Geocer spunea...

Am priceput : esti o soferita grabita care le face tuturor semn cu farurile sa se dea la o parte ca vine ea tare din spate cu 180 la ora in VW de fitze !

rhodos spunea...

:)))) nu :) deloc. de cand am ramas fara carnet din cauza vitezei n-am mai mers cu peste 130 pe autostrada la noi :) in schimb am patit-o de nenumarate ori sa vad mergand molcom pe banda a doua fara a fi in depasire foarte multe loganuri si foarte multe femei din cele descrise mai sus :) si cateodata e deranjant sa incetinesti de la 130 la 100 fara ca cel din fata sa vada ceva in oglinda. Si inca o chestie. Chiar daca merg cu 130, merg pe prima banda cu exceptia depasirilor. Sunt altii mai shmecheri carora nu le pasa nici de carnet nici de nimic ;)

LiaLia spunea...

Rhodi, dar tu nu ştii că amărâtele noastre de "autostrăzi" sunt făcute pentru a merge doar pe banda doi? Ce, ei sunt mai proşti de parcă ar avea trabant sau mai ştiu eu ce.

Chateau_Petrus spunea...

care autostrazi? exista asa ceva in Romania?

ramoo spunea...

Banda intai e pt tractoare si carute...ca dai numa ' in gropi:)). E foarte periculoasa:D Asa ca fratilor ...bagati mare pe banda a doua, fara frica ca va vine amenda. Nu vine, mai repede vine aia pt parcare pe trotuar:P Ce daca va face cu farurile ala din spate...scoti mana pe geam si i arati degetul..e la moda ce puii mei:))Si acu serios, noi nici nu meritam autostrazi cu atatia cocalari si pitzipoance la volan. Ne trebuie doar strazi de alea cu limita 70 la ora si multe "capcane" de alea care iti scutura masina:D