miercuri, 19 august 2009

Dam la inaintare cu salarii

Toata lumea discuta pe bloguri si in presa de comisii si politica. Rar am vazut vreun post legat de o chestiune care din punctul meu de vedere ne afecteaza pe toti. Salariul minim pe economie. Degeaba s-au straduit cei de la ZF sa publice povestea mai cu amanunte asa, ca de fiecare data mai aparea un News alert de genul: iliescu a zis, guvernul a scos, etc.
In fapt, guvernul se pregateste de majorarea salariului minim cu 25% de la 1 ianuarie 2010, cu scopul evident de a mari baza de impozitare. Admirabila solutie daca ne gandim ca sunt foarte multi cei care au trecut in CM salariul minim. Problema nu se pune aici. Ai o problema cand:
- 10% din angajatii cu salariul minim sunt platiti de stat
- Salariul miniim este corespunzator studiilor si se calculeaza pe baza de coeficient astfel incat obligi toti angajatorii din Romania sa mareasca salariile.
- In perioada de criza, ingropi, printr-o obligatie, companiile care in cursul lui 2009 au avut reduceri de personal si au inghetat salariile.
- 25% reprezinta o crestere salariala care nu isi are justificare in productivitatea muncii
- Salariul minim pe economie obliga la calculul diferit al tuturor categoriilor de ajutor social pe care statul il acorda.

Si acum revin. Oare e necesara majorarea la 750 de lei?

Sursa: ZF

4 comentarii:

Anonim spunea...

Rodi

reforma de rewforma....
32 de masuri care vor schimba fata romanikai...
povesti...multa nesimtire...si stupiditate crasa...
Atat ii duce capul....

Neamtu' spunea...

pai stai, ca e si de bine, zic eu: salariile mai mici de 1000 RON nu vor mai fi impozitate. Ei? Ce mai zici? Cum se gandesc ei la noi, mancale-ar tata talpile lor. Noroc ca patronul meu e un zgarcit, si-mi da 600 de lei pe luna :)) ca in Moldova, cam asta este salariul majoritatii!

GOG spunea...

Nu uita ca suntem inainte de alegeri,perioada propice ineptiilor disperate de tot felul.

Anonim spunea...

solicita numai acum chilotii ta, de pe cel mai de calitate website de comenzi de chiloti de pe internet http://www.chilotick.com