vineri, 14 august 2009

Cand esti prost stai acasa...

...sau cel putin nu te fa ziarist. Cel mult fa-ti un blog in care sa-ti expui aberatiile. Dar nici asa ca te considera alti prosti inteligent si faci trafic.
Imi cer scuze din start pentru limbajul suburban pe care am sa-l adopt acum. Eu m-am obisnuit cu nervii mei asa ca o sa-i expun. Din nou.

Un imbecil de la ziarul local Sibiu Standard a scris un editorial. Imbecil editorial. Mai bine scria vreo reteta si se muta la carciuma dar probabil ca acolo se simtea prea spiritual. Pot sa-l injur pentru ca nu stiu cine e. Nu semneaza editorialul si nici nu are vreo poza ca sa-mi dau cu parerea de aspectul estetic. S-a trezit desteptaciunea ca oamenii de afaceri urla la guvern ca n-au bani de salarii si bla bla si saracul guvern..... Trebe citit articolul ca sa intelegi de ce l-am numit imbecil pe respectivul. Nu continui ca iar creste pulsul si tocmai mi-am adus aminte ca e aproape weekend.

O alta idioata care isi spune ziarist publica in Tribuna un articol economic. Articolul de tot rahatul daca ma intrebati pe mine dar titlul bomba sperie tot Sibiul ca sa se dea ea desteapta (proasta dracului!). Auzi titlu: “Compa se prabuseste!
Fa cretino! Cand o societate din industria auto (in criza actuala) iti da profit, mic e drept, mult mai mic ca anul trecut, iti faci cruce si te duci de 10 ori la biserica si te rogi sa dea profitul asta si la sfarsitul anului ca e PLUS nu e minus.
Asta si-a semnat articolul ca sa ne arate ca e dezastru in economia Sibiului si a scos o chestie desteapta. Pentru ea. Dar o invit sa scrie despre rochitele din mall sau despre orice altceva si sa lase evenimentele economice pe mana altora care stiu cu ce se mananca. Nu de alta dar fac naibii batranele de pe banca din fata blocului infarct si spargatorii de seminte din piata nu mai povestesc de pretul rosiilor ci isi dau cu parerea de cat mai are Compa pana da faliment. (si acum urma un scuipat).

Azi ma opresc aici ca mi-a ajuns creatia.

10 comentarii:

Miju spunea...

banuiesc ca era vorba de mateescu, despre care... ok, n-as fi zis-o public, fara sa dau si detalii :D

rhodos spunea...

articolul din sibiu standard nu stiu cine l-a scris dar ala din tribuna e de o oarecare laura buciu. si sa fie vorba de mateescu tot nu-mi schimb parerea (sic!)

val mănescu spunea...

Oho, Rhodos, să vezi ce jale-i prin alte părţi! Dac-ar fi să scriu ca ei, în fiecare zi, pe prima pagină, aş titra: Presa română dă faliment!
Dar cred c-aş fi caduc şi redundant

Geocer spunea...

Pacatul pe care-l savarseste cel din "Standard" este ca generalizeaza. Nu toate firmele au facut sau fac afaceri cu statul si nu toti patronii sau directorii de firme se gasesc in imposibilitate de a plati salariile sau de a-si continua afacerile. Exista in mod sigur si dintr-astia despre care vorbeste el. Dar un conducator de firma care a stiut sa-si gospodareasca bine banii si sa-si conduca afacerile asa cum trebuie are profit chiar si in vremurile astea grele. Iar salariatii sai nu au stat nici macar un moment cu frica-n san ca-si vor pierde locurile de munca. Si eu stiu foarte bine despre ce vorbesc.

Anonim spunea...

Dincolo de editorialul din ss si situatia generalizata, priveste si in ograda ta. Esti la pamant cu limba romana. Fara suparare, dar si pornirile de gen, chiar daca nu vin din partea unei persoane avizate, trebuiesc controlate macar lingvistic. Probabil o sa-mi stergi comentariul, dar macar am incercat sa-ti atrag atentia la un capitol, sa nu faci greseli si in medii formale(pe viitor). Doamne fereste!

Băgă spunea...

rhodos tata, cu bucium-ul suna a jale ai dreptate. o dat cu basca de pamant taman in mucii suflati tot de ea. cat despre editorialul din standard ....parca au dreptate.....nu daaaaa rhodoooossssss! :)

Flavius Ţerbea spunea...

Macar te-ai racorit! :)

Chateau Petrus spunea...

Draga "An(t)onim" incep sa cred ca esti prof de limba romana, sau poate chiar jurnalist. Vad ca urmaresti cu mare atentie blogul lui Rhodos. Aici pe net e ca si la TV. Cind nu iti place un post de televiziune, apesi pe buton si schimbi postul. Fa la fel si cu blogurile. Nu iti place, nu citesti. Oricum nu intelegi mare lucru

rhodos spunea...

@bagatori: nu dau. fiecare poate sa aiba orice parere. daca era in alt ziar imi dadeai dreptate ;)
@anonim: limbajul meu este departe de a fi catalogat al unui incult. mai citeste odata si astept macar o singura greseala de limba romana si corectez. Cat despre sters comentariul, nu sunt genul. Orice critica este constructiva iar cele care n-au legatura cu subiectul sunt binevenite spre amuzamentul meu si al celorlalti. In alta ordine de idei prefer un nume ca sa stiu cui ma adresez. Un anonim tot anonim ramane.

rhodos spunea...

@varanus: din pacate scapari din astea intalnesc in aproape toate ziarele mari si pentru ca citesc presa zilnic ma enervez pe masura. nici eu nu scriu pe prima pagina la vreun ziar dar pentru asta nu vezi cate critici primesc? :D
@Geocer: generalizarea m-a facut sa-mi sar din pepeni. exemple pozitive cunosc la randul meu :)
@Flavius: o data pe luna merit :P si a fost cu avertisment pentru neavizati :)))