joi, 21 mai 2009

Problema existentiala


Ei da! Vine vara. Fustite, rochite, decolteuri etc. Picioare in vant si tate pe toate gardurile, strazile si plajele patriei. Ca femeie nu pot sa nu fiu invidioasa pe toate pustoaicele astea care isi vantura lucrurile de pret la vedere. Tot ca femeie am insa niste limite. Nu orice pitzi poate starni invidia si sunt neimpresionabila de vreo blonda focoasa care isi arunca DG-ul pe ochi si-si invarte gentuta cu pietre pe deget. Mda. Ma gandeam la altceva cand am inceput postul asta si iar mi-am manifestat misoginismul. Shame on me!

Eu am o problema. Si de fapt de aici porneste o mare dilema. Ce te faci ca femeie cand suferi de pilozitate excesiva? E drept ca exista deja multe saloane de cosmetica care pot rezolva o astfel de problema si daca ma intrebati pe mine va spun ca in perioada asta e greu sa iti poti face o programare mai repede de doua saptamani. Cand ajungi la cosmetica e bine sa te programezi direct si pentru data viitoare ca deh, nu poti purta o fusta cu padurea pe picioare. Si totusi ma intreb daca nu cumva “moda” de a fi complet spana nu e un pic exagerata. Vremurile s-au schimbat, moda la fel. Nu mai e o moda sa iti lasi parul sa creasca in voie nici macar in chiloti. Adica sa fim seriosi. Este de-a dreptul o blasfemie pentru genul feminin daca nu te tunzi si nu o chelesti ca la nou nascut. Mai nou nu ai voie sa ai nici puf pe mana ca e inestetic. Mai fratilor!!! Stiu ca e o moda, dar hai sa nu exageram. In copilarie nu sufeream de complexul pilozitatii. Nu se uita nimeni stramb ca am par pe picioare sau pe mana. Nu aveam nici o grija ca mama, matusa, vecina de pe scara purtau fuste si aveau par. Nu vedeam, nu observam si nici nu imi sarea in ochi.

Cu timpul, pilozitatea provoaca complexe. De ce? Pentru ca e o problema hormonala? Depilatul e dureros. Sunt cazuri cand poti lua o boala de piele de la o ceara refolosibila. E drept ca au aparut o gramada de creme depilatoare. Ce folos? Tin o saptamana si te intrebi dupa aia de ce nu ai folosit lama. Daca folosesti lama incepi sa ai alta problema ca parul creste mai repede, mai des si mai gros. Si toate astea pentru a fi la “moda”. Nu exclud ca in anumite locuri rasul sau depilatul sunt pentru igiena proprie. Dar cu parul de pe mana ce aveti fratilor? Ca nu par pe picioare. Ca jos piele de bebelus. Ca subrat clear. Ca mustata nu. Atentat la psihicul nostru de femei. Oare cand se va schimba din nou moda?

Asta este pentru mine o problema existentiala!

5 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

Foarte interesant ai pus problema... M-am descoperit suprins printre blogurile pe care le citeşti. Preiau şi eu blogul tău prin feedreader şi te trec la blogroll. La bună recitire...

rhodos spunea...

Pana la urma e doar o problema :). Cu rezolvare sau nu.
Multumesc :)

Lucian spunea...

never :)

LiaLia spunea...

Drago, eu am 10 fire pe picioare şi o veveriţă f decentă, care necesită un tuns şi-un frezat o dată la 3-4 luni, aşa că nu-mi fac prea mari probleme de modă. Dar aş fi cam naşpa dacă brusc moda ar cere să ai fuioare pe picioare şi pe mâni :)))

rhodos spunea...

Lucian: Evident ca never. Mai repede ajungem sa dam si parul din cap jos tot din motice de igiena :)))
Lia draga, cu 10 fire mi-ar fi rusine sa ma plang. zau! n-ai avea nici o sansa sa bati moda viitoare. daca va fi. deci vei ramane tare "demodata " :)))