luni, 18 mai 2009

And Romania ....


... no points!!!!
Cam asa a sunat votul la Eurovision de sambata seara. Daca nu v-ati uitat n-ati pierdut nimic. Doar cateva melodii dragalase si ati ratat cu brio votul “vecinilor”. Cam asa a fost din nou Eurovisionul, astfel incat “marea ratare” a Elenei a fost de tot rasul.
Mi-a trecut prin minte ca daca vorbeam si noi ceva mai bine o limba slava eram cu siguranta macar in primii 10. Aaaaaa... nu pentru performanta Elenei si pentru picioarele aruncate in vant. Nu. Departe de mine gandul si preferintele. Concursul asta nu are a face cu talentul artistic sau cu linia melodica. Ci pur si simplu pentru faptul ca, recunoscut voit sau nu chiar de catre prezentatorii tarilor votante, fiecare si-a votat vecinii. Ma surprinde ca in conditiile astea Norvegia a iesit pe primul loc la asa diferenta, dar daca pui o melodie simpla si un cantaret dragalas dintr-o tara de obicei neutra, atunci ai sanse mari sa castigi locul 1. Nu mai comenez faptul ca Suedia, Danemarca si Olanda s-au conformat traditiei. Nu are rost sa comentez ca votul este de cand se stie unul politic si ca Romania nu are simpatizanti nicaieri in Europa. Nu consider ca Elena merita mai mult. A tinut-o vocea dar cam atat. Prestatia artistica varza iar melodia nu merita alte comentarii.
Totusi o problema ar trebui sa ne punem. Cine poate fi in stare sa schimbe imaginea pe care o avem noi dincolo de granita? Care ar fi modalitatea? De la politica nu trebuie sa ne asteptam la prea multe si nici stirile senzationale cu mana de infractori din Italia si de pretutindeni nu ne fac reclama. Avem solutii sau ne pregatim sa invatam ceva rusa?

2 comentarii:

Anonim spunea...

No hat cum spunem noi, putem gasi unul vinovat. Ca-i crede eu poate fi “Base”, asta-i un ideea generala la ultimul timp. Apoi poate ca asa fi. Io am ghindit ca sa cautati voi cum aia care vinovatul. Hat apoi care vinovatul, vinovatul aia ca suntem inapoi la coada lui Europa. Alegeti voi pe unul, ca eu spun: Base? Guvernul? MAE? Liberalu? Neocomunistu? Politrucu? Deontologu? RRomu? Justitia? Coruptia? Birocratia? Ungurii? Istoria? Criza? Banu? Euru? sau altu cum?

rhodos spunea...

Io zic ca primaru' :))))