miercuri, 20 mai 2009

Ipocrizie si atat

Pentru ca numarul de ieri al ziarului Bursa a inceput cu un articol despre guvern, iar ma simt nevoita sa scriu imbecilitati. Titlul articolului este “Principala masura anticriza a guvernului Boc este indiferenta”. Sunt putine publicatii care nu pot fi banuite de apartenenta politica. Fiecare fituica urmareste politica de grup si pe cea a patronului deci e greu de crezut ca jurnalismul in Romania se face altfel decat cu simpatii. La fel de greu de crezut e ca mai poti citi un articol impartial. Eu una am devenit neincrezatoare in tot ce inseamna presa.
Si totusi ziarul Bursa este unul din putinele care nu se manifesta atat de violent. Este un ziar care trateaza destul de obiectiv subiectele, preponderent economice ca doar de aia e de specialitate si nu face concurenta la Cancan.
Si revin la articolul in cauza. Nu mai trebuie sa spun ca Romania a intrat in recesiune. Doua trimestre consecutive de scadere economica anunta “oficial” acest lucru. E doar o chestiune tehnica convenita de economisti. Noi nici nu mai aveam nevoie de cifre pentru ca era evident ca aici ajungem dar no, Statistica si-a facut treaba. Si aflam din articol ca infiintarea Consiliului Economic Consultativ, din care fac parte personalitati din domeniul economic recomandati de BNR, a fost o fatada ieftina a noului nostru guvern. Aceasta entitate trebuia sa fie consultata cel putin o data la doua saptamani dar realitatea bate filmul. S-a intamplat sa fie convocata o singura data. Probabil sa vada daca economistii mai traiesc. Le-au dat probabil o cafea ca poate poate fac vreun infarct. Aceasta entitate ar fi trebuit sa vina cu solutii avand la baza datele statistice curente. N-a fost sa fie asa ca doar avem oameni cu studii inalte metalurgice la comanda ministerului.
Si mai pot sa zic ca guvernul asta nu e plin de impotenti si ipocriti?

Niciun comentariu: