miercuri, 29 iulie 2009

Vreau autonomie!

Nu! Nu sunt unguroaica. N-am sange de ungur ci doar putin asa sange de turc. Deh. Nimeni nu e perfect. Tot citesc eu o gramada de chestii pe net care in primul rand imi provoaca o stare de greata dupa care trec la lehamite. Asta ar fi un bun exemplu de articol. Comentariile sunt insa si mai interesante.

Motivele pentru care vreau autonomie sunt diverse. De la partea economica in care ni se intorc cam 50% din banii pe care ii trimitem la Bucuresti, pana la ciuda ca in Moldova sunt sosele mai bune decat la noi datorita comertului infloritor cu Rusia. Mai stiu cateva dar nu vi le spun acum.

Un alt motiv este acela ca romanii sunt un popor de xenofobi. Nu e nevoie decat sa treci Carpatii ca sa auzi cat de injurati sunt ungurii. Nu e nevoie decat sa deschizi televizorul ca sa il auzi pe Vadim. Nu e nevoie decat de multele descrieri ale ardelenilor cum ca ar fi inceti si ce buni si descurcareti sunt pe la Bucuresti.
Mi-as dori sa pot scrie mai multe dar ma dor si degetele cand vine vorba de subiectul asta.
Asa-i ca n-ati inteles ce vreau eu de fapt?

9 comentarii:

Geocer spunea...

Pai treaba e clara : Ardelenii vor autonomie din cauza miticilor de la Bucuresti, moldovenii vor autonomie si sa se uneasca cu Republica lui Voronin, oltenii vor si ei autonomie ca si pe seama lor fac miticii bancuri, dobrogenii au Marea, asa ca vor autonomie ca sa poata puna viza si taxa la intrare, muntenii s-au saturat si ei sa fie asupriti de catre romani. Gata, s-a rezolvat ! Ne divizam in mai multe tarisoare si scapam de romanii astia care ne asupresc.

rhodos spunea...

:)))) io am alta propunere si mai interesanta: ne facem stat federal ca Germania, fiecare cu fiecare. dupa care o sa apara bancurile in care fiecare rade de fiecare. dupa care ne alegem presedinti. Noi astia de la Sibiu zicem ca vrem sa ne unim cu nemtii ca o sa avem presedinte neamt. Aia din Dobrogea se fac toti internationali ca doar sunt la mare dupa cum ai zis, In Arges se alege un francez si se uneste cu Franta ... ce imi mai scapa?

Cristian Lisandru spunea...

Pe undeva, m-ai amuzat... Pe de altă parte, mi-a îngheţat zâmbetul pe buze pentru că tristeţea care reiese din această postare este foarte mare...

rhodos spunea...

@Cristian: sa spunem ca imi doresc mai mult si mai bine si ca exista factori perturbatori. nemultumirile se acumuleaza si nu raman decat cu un gust amar.

Băgă spunea...

hmmm, frontiera la predeal si tihuta? suna bine! :))

LiaLia spunea...

Draga mea dragă, de ce oare ai dat şi link spre imbecila postare? Eu sunt bucureşteancă şi nu mi-e ruşine, îmi asum asta (o fi datorită faptului că ai mei sunt ardeleni şi aşa m-au învăţat :D). Am avut nu ştiu câte discuţii cu bucureşteni stupizi pe tema maghiarilor şi a falselor paranoi şi uri, cauzate numai şi numai de politicieni (cel puţin după 90). Am fost la Miercurea Ciuc vreo 2 ani la rând, lună de lună. Am băut, discutat, chefuit, ciondănit cu ungurii, dar unul nu a refuzat să vb în română, unu nu m-a muit de sus că el e tare şi eu mitică. Stereotipuri imbecile, alimentare de ură stupidă. Bleah! De acord cu federalizarea. Eu mă mut la Sibiu :D

Jenika spunea...

Si pentru mine os a fie necesar pasaportu Rodi ???
:)

Flavius Ţerbea spunea...

Eu cred ca am inteles cam ce ai vrea: nu se poate, din pacate! :( Suntem prea intoleranti ca popor, 'tu-i! Chiar cred ca suntem intoleranti...nu ne place de nimeni...si asta fara sa avem habar de ce nu ne place de nimeni! Ma crezi ca romanii (nu toti, doar multi) sunt tare rasisti cand vine vorba de negrii americani?! Si de unde sa ni se traga si asta ca noi dintr-astia nu prea avem acasa!
Cat despre exemplul ala de articol...habar nu am cine e bad pitzi ala...e jenant ca exista tineri in 2009 care se iau de "bozgori", asa, in general! Tipul (tipa?)vorbeste imbecilitati si unii aproba bucurosi nevoie mare ca iarasi i-am "facut" pe unguri! Ceea ce este foarte bine si inteligent. Ce sa mai si zic...
In caz ca nu stiu: sunt cetateni romani pana una alta, cu bune sau cu rele; minoritate sau majoritate; buni sau rai...
Da' daca ne iau ungurii Ardealu' sa ne lase macar prunii, pai nu?!
O sa ne vina si noua mintea aia odata la cap, sper...

rhodos spunea...

@Jenika: tu esti nativ sai Victoria s-a mutat intre timp in alta parte? :P
@Flavius: Io zic sa-l ia ca poate lipim Ungaria de Romania cu asa minoritate numeroasa ce am fi :)))