joi, 8 ianuarie 2009

"Uameni" printre noi I

Si ui asa s-a gandit neuronul sa miste. E bine ca are loc mult. Nu ca as avea capul mare dar cu siguranta partea din creier alocata gandirii e destul de aerisita.

Ce-mi trecu mie prin gand. Sa scriu despre oameni de care cu siguranta nu va scrie nimeni de acum inainte si nici n-a scris vreodata cineva.

Primul episod – Femeia de servici

Nu va ganditi ca e vreo diva de 1.80 si 90/60/90. Nu e nici blonda dar indeplineste multe din calitatile uneia.

Femeia de servici, sau mai bine zis « agentul ecologic » al firmei, are o viata ca in telenovele. Nu e bogata, are copii, are un sot betiv, isi ia concedii medicale cand ti-e lumea mai draga etc. Nimic deosebit. Toti avem drepturile noastre nu?

Ce o face totusi pe ea deosebita? Pai simplu. Am ghinionul de a avea biroul in alta parte a cladirii fata de restul colegilor. Am un praf in birou pe care nu il impart cu nimeni. Am niste geamuri deosebit de « curate » ca doar trec tirurile pe acolo. Io am de toate ati zice. Ea imi tot promite de jumate’ de an ca vine si la mine cu aspiratorul. Imi promite ca vine cu carpa. Mi-a dat la promisiuni de nu le pot duce. Nici nu stiti cat de darnica sunt. Sunt de-a dreptul altruista. Io tot vreau sa-i dau si ea nu si nu. Nu vrea sa-mi ia praful si basta. Refuza cu desavarsire. N-apoi io m-am gandit ca poate de Pasti ii fac un cadou. Serios. Ii fac cadou o carpa si niste timp, poate totusi anul asta trece si pe la mine in vizita, macar din curtoazie.

Vedeti voi pe ce imi consum neuronul ? S-a ales praful de el saracul.

PS : No numai pentru ca e asa banal subiectul nu apare « femeia de servici » pe prima pagina a ziarelor c-a dres si c-a facut .... sic !

10 comentarii:

ramoo spunea...

Tu Rodi tu, in primul rand tin sa te anunt ca-s cobza. S-luat raceala de la tine cre' ca...:)).Acu ca am bagat 1 l de ceai cu tuica(sunt scumpe medicamentele:)) si acu am chef de povesti. Deci... "agentul nostru ecologic" e o diva, are cam 170, 60/90/60, poate e blonda, dar s-o vopsit bruneta.Hai nu fi rea, ca-si ia concediu medical pe bune:)). Intr-o zi era sa-si dea duhul la noi in birou si m-am speriat rau. Si cine nu sufera de "glaucom anal" din cand in cand? O sa te saturi de ea cand te vei muta , crede-ma ...eu m-am saturat de ea . Mor cand o aud cum pufaie de zici ca ea impinge pietre de moara:D. Ce sa zic...daca nu o vrut sa se faca profesoara de engleza.Cat despre praf, hai sa nu mai fim rai. Majoritatea oamenilor sunt alergici la praf. Poate de aia e mai mult in medical. Ca veni vorba de alergie la praf: si eu sunt si tocmai de aia nu stau dupa ea sa-l stearga ca ca ma si ia mama zmeului daca astept sa-mi curete biroul. Crede-ma, e mai sanatos sa ti-l cureti tu. Ea daca ti-l curata, o sa-l curete cu o carpa cu care poate o sters pe jos:)). Am tot stat eu si ma uitam la biorul colegei mele, mai exact la monitor.Din iulie pana in decembrie 2008. Era un prafalau de puteai cultiva ceva acolo. Ma tot uitam...si ma uitam...am plecat in concediu..m-am intors.Praful era tot acolo. N-am zis nimic ca noh...nu era treaba mea. La mine era curat. Pana intr-o zi cand m-am enervat ca tot stranutam.Pe dulap praf, pe imprimante, dulapioare, alea alea praf.Si i-am zis: va rog, ma imbolnavesc de mai vad fir de praf . De atunci nu mai am ce sa-i reprosez in ceea ce priveste biroul nostru:D. Mai e o chestie: sa stii ca i este frica sa -l stearga . A zis ca i este frica sa nu strice ceva:))Si inca ceva: nicodata nu am avut o femeie de servici care sa ne multumeasca. Eu zic ca e ok tanti asta si nu cred ca o sa gasim alta mai buna. Poate eu...daca se fac reduceri de personal in compartimentul nostru. Ma reprofilez, ca de dat sfaturi la curatenie stiu. Asta inseamna ca si stiu sa fac. Insanatosire grabnica:D

ramoo spunea...

Sper ca nu dai linkul cu acest blog si femeii de servici. Hmmm..Avem o lopata de zapada in arhiva...sa nu uit sa o ascund in caz ca citeste ce am scris:))

rhodos spunea...

Poi tu stii ca daca ii e frica sa nu strice nimic nici nu pune mana pe "maus" :))))

ramoo spunea...

Saraca o ramas traumatizata de cand s-o luat Flo de ea. I-o zis sa nu se atinga de biroul lui ca-i incurca hartiile:D Si o data o scos un telefon din priza :))

LiaLia spunea...

:)) Noi am avut la birou exact opusul! O entuziastă din asta care răscolea tot, scotea calculatoarele din priză, "făcea frumos" pe birou de nu mai găseai nimic, arunca hârtii (unele chiar f importante). faza tare e ca ne şi certa dacă ne pica ceva pe jos, dacă nu aruncam scrumiera, bestială tanti! :)) S-a pensionat şi acu ne-au venit unele "de firmă" de zicem săru mâna dacă ne pun hârtie igienică la budă. Aşa că rău cu rău, dar mai rău fără rău :p

rhodos spunea...

Alea de firma sunt "doamne". Stiu unele care aveau o super manichiura si Doamne fereste sa spele vc-u' mai cumsecade .... Cred ca schimb jobul ca io la capitolul unghii sunt restanta si asa poate am grija mai mare :)))))

Anonim spunea...

mey ramoo mey, de ce-o invetzi pe rodicutza lucruri rele?, auzi tu la ea, ceai cu tzuica!... apoi nu zic ca nu-i bun, da te-ai gandit care vor fi repercursiunile asupra bietului neuron? ce randament va avea mai apoi? cine stie unde se va ajunge... :P

Anonim spunea...

acum sa revin si io la tema discutziei... unde lucrez avem o tanti de servici care se ocupa de holuri, de geamuri, iar curatzenia la birou revine in responsabilitatea celui care lucreaza acolo, oricum nu-i mare branza sa pui mana pe-o laveta si neste solutie de curatat si sa stergi, nu dureaza mai mult de 10 min :)

rhodos spunea...

florinel: cu tzuica nu ma impac oricum dar e buna reteta si verificata de altii ;)
iar la subiect: prafu' ca prafu' dar aspirator de unde iau? :(

ramoo spunea...

Avem in arhiva 2 bucati aspirator:D.