joi, 29 ianuarie 2009

Eu m-am saturat ... Voi?


E foarte usor sa sa comentezi de pe margine, recunosc. Ne este foarte usor sa spunem si sa criticam administratia centrala in frunte cu guvernul pentru ca de ce sa nu recunoastem dar suntem « specialisti ». Si totusi, oricat de nespecialisti am fi tot nu putem sa nu reactionam cand e vorba de banii nostri.

Cand vine vorba de buget si politica nu putem sa ne comparam cu felul nostru de a fi « antrenori de fotbal ». la fotbal putem sa ne dam cu parerea si sa ni se reteze pentru simplul fapt ca acolo sunt bani privati. Sunt banii patronilor si e problema lor pana la urma cum isi conduc business-ul.

Daca vorbim de cum trebuie cheltuiti banii nostri atunci putem sa ne dam cu parerea. Si ar fi si mai bine daca am fi ascultati. Din pacate guvernantii nu asculta si se compara cu niste patroni de cluburi de fotbal. Ei conduc deci noi restul « ciocu’ mic », ca sa fiu la moda cu sloganurile.

Suntem martori in fiecare zi la ignoranta celor care ajung la putere. Au fost votati pentru ca au promis mult mai mult decat puteau realiza. Evident ca asa se castiga alegerile si intotdeauna vor fi acei 35% de naivi care merg la vot si « cred ».

Nu ma mira ca acum avem din nou o mostenire grea. Asa a fost din 90 incoace. Fiecare guvern primea cate o « mostenire ». Fiecare prim an era supus unei atente analize asupra ce au facut « ailalti ». Nu credeti ca e timpul sa trecem peste ce au facut ailalti ? Chiar avem nevoie sa fim luati de fraieri ? Nu am fi noi cu constiinta impacata ca am votat niste oameni care nu fac promisiuni in van ?

Nu stiu voi cum sunteti dar eu sunt revoltata ca mi se arunca in fata in continuare niste mesaje populiste. Eu una m-am saturat. M-am saturat de fatarnicia de care dau dovada cei de « sus ». Sunt « sus » ;pentru ca unii au fost naivi si i-au crezut. Sunt « sus » pentru ca a fost vointa acelor 20% care i-au votat. Sunt « sus » ca sa lucreze pentru binele nostru. In schimb innebunesti de nervi cand ii vezi ca emana a neputinta. Ca se eschiveaza.

Si repet: Eu una m-am saturat.

Voi ?

6 comentarii:

LiaLia spunea...

Si eu una m-am săturat. Problema e că din 90 încoace s-au înfipt în scaunele alea şi la "vremuri noi tot noi". Nu mai apare unul măcar un pic altfel, ăştia tineri învaţă de la hienele ticăloase să fie hiene şi mai ticăloase! Şi îmi pun întrebarea, dacă am ieşi mulţi în stradă, şi i-am da pe ăştia jos, cu cine i-am schimba???

Băgă spunea...

eiii, satui suntem cam toti de mult timp!
@lialia: nu ai cu cine sa-i schimbi. tot ei vor fi cei care-si impart felioaiele de cascaval. iar noi de pe margine asistam la impartire molfaind un colt de paine. bine macar ca e alba! :)

Anonim spunea...

da, ai dreptate, dar se intampla si pe plan local. primarul face strand de 45 milioane euro din banii nostri. Iar dezbaterile publice sunt de fatada. Oamenii s-au opus, ei continua proiectul!

Lucian spunea...

eu m-am saturat atat de tare, ca nici sa scriu despre prostiile lor nu mai am chef. am vazut ieri la conferinta d epresa unde trebuia anuntat bugetul, ceea ce n-au prea facut, ca si boc si pogea si nica au vorbit mai mult despre greaua mostenire. mi-a venit efectiv sa vars. nu stiu de ce au mai vrut sa ajunga la putere. nu stiu de ce au mintit cu nerusinare ca fac si dreg. mai interesant decat nesimtirea si populismul lor desantat ar fi doar rezultatele unui sondaj de opinie, in care primele 2 partide au crescut putin in optiunile electoratului, iar al treilea a scazut. deci stim ce ne asteapta si la alegerile europarlamentare si la cele prezidentiala

Anonim spunea...

ar merita sa nu mai platim nici un banut autoritatilor si sa creem un blocaj sa isi aduca aminte ca banii de mertane ultimu racnet si mobilier de esnta ii au de la noi astia care ne inghesuim int-ro garsoniera si tragem de cate un harb de dacia 1310(pe care vor sa-l interzica circulatiei).22 de milioane de romani suntem niste nimeni ptr "parlamentarii"nostri!!!sa dea DUMNEZEU sa ajunga toti ca Ceausescu caruia trebuie sa-i aducem omagii ca avem unde locui!ca daca e sa comparam nr de apartamente costruite dupa 90 cu cele ceausiste e jale!PACAT CA SUNTEM COMPATRIOTI CU STEFAN CEL MARE,MIHAI VITEAZU,VLAD TEPES ca nu vom reusi niciodata sa dam dovada ca suntem ROMANI CA SI EI!

ramoo spunea...

Si eu ma saturasem la un moment dat si am tulit-o:D Nu ma asteptam sa gasesc caini cu covrigi in coada .Eram doar curioasa sa vad de ce aia o duc mai bine. Am gasit doar covrigi,caini nu:)). Era bine, dar vai...fie painea cat de rea , tot mai buna i in tara ta. Cred ca trebuie sa votam mereu aceleasi persoane. Ca la un moment dat poate se satura de furat si incep sa faca ceva si pentru noi. Boc asta incepe sa-mi fie simpatic. Sa vedem...:D