marți, 20 ianuarie 2009

"Noi stim"

Ma tenta sa scriu un blog despre politica. Am renuntat desi nervii mei erau intinsi la maxim vineri seara dupa un tur cu telecomanda. Unde dadeai gaseai diversi ziaristi “atoatecunoscatori”. N-am inteles niciodata de ce acesti “specialisti” ai ecranului nu se baga in politica. Ei stiu mai bine intotdeauna si cat e deficitul, si cat e pib-ul, si cati bani ii trebe unui buget sau altul ... ei stiu de asemenea foarte bine si de ce unii sau altii se cearta, ei stiu toate dedesubturile partidelor, ei sunt prieteni cu “x-lescu” si cu alt ..escu, ei stiu tot. Ne uitam ca idiotii la televizor si dupa ce aia comenteaza ore in sir si dezbat problemele tarii ne mai apucam si noi sa comentam ... halal natiune!

Nu stiu daca mi-as mai strica neuronii cu “talc-shouri” daca mi s-ar prezenta la modul concret ce spune un politician sau altul, sau daca as citi pur si simplu proiectul de buget, sau documentele care atesta executia bugetara. Ma uit la emisiunile astea si trebuie sa-mi dau seama din comentariile invitatiilor care e subiectul dezbatut si de unde s-a pornit. Adica trebuie sa inteleg din aiurea concretul.

Si deci ... revin pe idee. M-am saturat sa vad diverse personaje pitoresti la “teveu”! Este enervant sa ma uit pe Realitatea si dupa aia pe Antena 3 si dupa aia pe N24 pentru ca fiecare imi prezinta “adevarul” propriu. Toti cunosc adevarul si toti mi-l distorsioneaza. Nici nu ma mir de fapt ca le-a crescut timpul de emisie din cauza lipsei de reclame.

Ei uite, subiectul asta nu l-am vazut inca dezbatut pe la nici o televiziune.

Pe curand!

10 comentarii:

Anonim spunea...

ai dreptate cu notiunea "atoatecunoscatori", nu exista un domeniu in care romanu sa nu cunoasca rezolvarea problemei indiferent care ar fi acesta...poi daca citea bernanke, trichet, isarescu si altii forumu agefe iti dai seama ca recesinea mondiala era rezolvata inainte sa se nasca si djia era acum peste 30k, hihihi

rhodos spunea...

Florinel: nici macar nu incepea recesiunea :))))

ramoo spunea...

Ca bine zici.Pe mine ma omoara nea Stan ala de la " domnu' Gadea" :)) sau " omu' cu laptopul" cum i se mai spune:D. Si totusi...unde e Magda:D?

Anonim spunea...

Senzational: Magda Ciumac, gasita in trening si in papuci la Voluntari.

De cateva zile, Magda Ciumac este data disparuta in emisiunile lui Dan Diaconescu de pe postul OTV. Ea a fost gasita, marti noapte, in fata unui bloc din Voluntari, de catre un localnic, imbracata sumar si legata. Magda Ciumac este cea care si-a acuzat fostul sot, pe Anatolie Ciumac, zis si Tolea, ca ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu.

http://www.ziua.ro/news.php?id=19610&data=2009-01-20

Anonim spunea...

no uite mey ramoo, o fost gasita magdutza, ii bine sanatoasa :D

ramoo spunea...

Daaaaaaa:))
In locul lui Tolea o aruncam din avion ...sa fiu sigura:)).Avai ce am ajuns sa discutam. Oameni buni, treziti-va. TV-ul ne tampeste.Hai sa iesim la ceva fiert, vin, tuica, ce vreti voi:D

LiaLia spunea...

Pai, ce vrei, măi Rhodi, măi, dacă n-ai altceva mai bun de făcut decât să butonezi telecomanda pe la tocşouri! Cu aşa politicieni, aşa "formatori de opinie". Noroc că, în afară de "accidente" ca tine, rumânul stă liniştit pe alte canale şi învaţă cum sunt legile în şatră sau sparge seminţe cu adrenalina în gât pe OTV. The truth is out there! :D

Anonim spunea...

off topic: salut. poti reactualiza Feedul RSS Mazemania din blogul tau pt ca l-am schimbat si nu se mai actualizeaza.... Link-ul nou de feed este http://feeds2.feedburner.com/mazemania/GXeH Mersi!!

Lucian spunea...

din cate imi amintesc eu, "analistii" care au devenit politicieni n-au reusit sa faca nimic bun

rhodos spunea...

@Lia: Din pacate sunt irecuperabila dar invat ... o sa incep sa trec fugitiv si pe la OTV cu telecomanda ca devine interesant serialul cu "magda" ... numa' de curiozitate vreau sa vad cate episoade apar :D
@Florinel: e stire mare mare pe Mediafax :D N-aveam cum s-o ratez ca e si cu Update ;)
@Lucian: iti amintesti bine tocmai de aceea ma dispera atitudinea de "atotcunoscatori" :)