vineri, 17 octombrie 2008

Povestea lui SIF TRANSLIVLANIA (citeste Fercala)

Lucrurile ar sta cam asa:
Anul trecut in primavara una din societatile de investitii, recte SIF3, a aprobat cu mare tam tam o majorare de capital prin incorporarea rezervelor, urmand a emite un anumit numar de actiuni noi. Astfel cine avea 1 actiune la SIF3 primea in gratuit inca o actiune. Buuun!
Tot anul trecut prin iunie, s-a trezit mare COCOR si sefii de pe acolo sa conteste aceasta hotarare a AGA pe motiv ca statutul nu este legal si deci nici sedinta AGA n-a fost legala. Mentionez ca pe aceeasi tema au fost pe rol cel putin 2 procese E clar pana aici.
Un an de zile au fost taragante procesele pe la toate curtile de apel si tribunale si etc. Prin Iulie anul asta, dupa ce a trecut un an de la inceperea circului, SIF3 a avut castig intr-unul din procese pe motiv ca .. si aici e foarte faina explicatia: COCOR N-A PLATIT O TAXA DE TIMBRU!!!!
Buuun.. si pana aici e clar. Mai departe, desi nu s-au terminat toate cauzele pe aceasta tema, CNVMu' ia decizia sa deblocheze de la tranzactionare transa aia mare de actiuni gratuite si sa le arunce in piata. Deci no.. evident ca multi care au stat la aceasta majorare si aveau gratuite le-au vandut si evident ca pretul (facand abstractie de trendul descendent generalizat al bursei) a scazut.
No amu vine bomba. Ca unul din acele procese tocmai a avut pronuntarea si ca ce sa vezi? SIF3 pierde procesul!!!! Si ce mai spui ca se anuleaza majorarea. Si ce e mai interesant ca din iulie pana azi s-au tranzactionat niste actiuni care de fapt ... NU EXISTAU!
Mare e gradina ta Doamne dar io's foarte curioasa de ce se intampla mai departe si pe unde isi mai scoate nea Fercala si CNVMu' caciula.
Cat despre noi ... Doamne ajuta!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nu ma mai mir. Atatea invarteli in tara asta incat trebuie sa sapi adanc ca sa ai idee despre ce se intampla de fapt sub ochii tai.