miercuri, 15 octombrie 2008

Suntem mancati

Nu pot sa nu comentez decizia CC referitoare la marirea salariilor profesorilor cu 50%. Este o lege aberanta care ne va duce pe toti la sapa de lemn. Nu contest necesitatea majorarii salariilor in invatamant, dar atunci cand se face pe criterii de performanta si atunci cand aceasta majorare este nediscriminatorie. Nu sunt de acord sub nici o forma cu majorarea salariilor profesorilor universitari cu 75% si cu doar 54% a celor din invatamantul preuniversitar. Ar trebui macar sa fie invers pentru ca cei care sufera cel mai mult sunt cei din licee si scoli.
Oricum, in actualul context economic global si autohton, este o decizie care ne va ruina in mai putin de un an. Realitatile economice sunt altele si ar trebui sa fim ponderati cand vine vorba de cheltuieli bugetare. Problema se pune acum ca toti bugetarii vor marire de salarii de 50%, si la aia de unde vor mai fi platite?
O mizerie as spune eu, in plina criza. dar pe cine mai intereseaza?

4 comentarii:

Lucian spunea...

Mi se par absurzi toti liderii de sindicate care acum vor si ei 50% marire de salarii. Sa nu mai vorbim de parlamentarii care au votat legea cu pricina

rhodos spunea...

Toti o apa si-un pamant

Cosmin spunea...

A bun... Pana la urma nu procentul de 50% este problema. problema e alta...se pot da 50% dar cum poti sa fii atat de tembel incat sa nu stai sa te gandesti de unde iei suma aceea. E drept... Ca liderii de sindicat... vad sumele... Intrebarea mea e alta? De unde s-ar putea lua bani pentru a le acorda 50% marire?? Traim intr-o tara ridicola!!!!

rhodos spunea...

Pai dupa cum se preconizeaza o sa avem si resurse .. un CAS ca prin 2000 de 35%, un impozit diferentiat de vreo 30 pe medie, niste chestii din astea ... astia sunt in campanie acum asa ca dau , va fi misto cand vor incepe sa ia