joi, 23 octombrie 2008

Optimist vs. Pesimist

Pana acum cateva saptamani inca eram optimista. Principiul foarte simplu de altfel. Orice trend are un ciclu de crestere si unul de scadere. Dupa care se reia miscarea. Din pacate de mai bine de un an de zile asistam la scaderi impresionante (de'ar fi si preturile la alimente si combustibil la fel, dar nu se pune). Nu se vede fundul prapastiei inca. Ce inseamna chestia asta de fapt? ca pesimistii au depasit ca numar optimistii. Cand vor fi si mai multi pesimisti se spune ca trendul se inverseaza. Deocamdata au mai ramas vreo 20% care vad luminitza. Oare trendul se inverseaza numai cand sunt toti pesimisti? greu de explicat. Deocamdata e si mai greu de crezut pentru ca cica asteptam rezultatele economiei reale. Multe sunt proaste evident. Ca masini nu s-au mai cumparat asa multe, petrolul a fost la cer, case nu mai vrea nimeni, in servicii nu se mai baga banii ca se fac economii, si ui asa va trebui sa luam actiuni la firme care fac mancare. Si nu orice mancare ci din aia de la Mac ca cica le-au crescut vanzarile cu criza asta minunata. Pai no ... la ce ne putem astepta daca lumea e stresata? De unde atata timp sa savurezi mancarea la restaurant? (vedeti ca n-am pomenit nimic de bani :D )
In fine. Ideea de fapt era urmatoarea. Trec si eu la pesimism si zic ca ne va tine vreo 2 ani recesiunea asta (a altora nu a noastra dar nu mai conteaza), ca poate asa contribui la procentul care determina schimbarea de trend.

PS: o chestie filozofica si scrisa numai sa bat campii cu ceva.

2 comentarii:

adela mohanu spunea...

Ar trebui să-i crească vânzările la ţaţa Mărie din piaţă, dar se pare că încă n-am ajuns atât de disperaţi încât să renunţăm şi la comoditatea de a mânca în oraş. Pe baza acestor date ştiinţifice, rezultă într-adevăr că n-am ajuns la fundul prăpastiei :)

rhodos spunea...

noi nu dar lucrurile se precipita si se apropie si de noi ... dar poate sunt eu prea legata de stirile externe si nu mai vad ce e pe aici .. oricum eu n-am mai mancat la restaurant de ceva vreme ca taaaare sunt bune gratarele de acasa :))