Ce stupid suna titlul asta dar nu mi-a trecut altul prin minte.
Ideea e alta de fapt. Indemn toti agentii economici ca in luna noiembrie sa faca greva fiscala. Suntem bataia de joc a politicienilor si a sindicalistilor. Cand spuneam mai devreme ca m-am saturat eram foarte nervoasa dar acum ... acum nu imi este decat sila si de aceea as vrea sa vad guvernul urmator ce face daca nu are venituri la buget. Mi se pare aberant ca in sistemul public media salariilor sa fie mai mare ca in sectorul privat. pai cine plateste salariile alea? Noi ca suntem niste tampiti.
Deci "Hai la greva neamule!!!" ca io nu mai vreau sa dau un leu pentru salariile bugetarilor care te trateaza cu sictir din spatele unui ghiseu, care nu sunt in stare sa se uite la tine cand esti bolnav, care scot analfabeti pe banda din scolile tarii si povestea continua.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
lasa lasa ca bugetarii aia te-au invatat la scoala. Sunt si bugetari foarte prost platiti, si sunt f multi! Oricum chestia cu media nu stiu de unde ai scos-o dar iti zic sigur ca marea masa a bugetarilor castiga mai slab ca la privat, atat doar ca la privat patronii nu declara toata veniturile....
Nu am spus ca trebuie sa fii de acord cu ce spun dar este calculat deja ca in eventualitatea unei majorari generale a salariilor bugetarilor (deci nu numai a profesorilor), media acestora depaseste sistemul privat. Si cati patroni crezi ca mai sunt care nu declara toate veniturile? crede-ma ca nesemnificativ ca sa influenteze media din moment ce salariatul roman a avut nevoie in ultimii ani si de niscai credite.
Cat despre profesori ... nici macar nu fac atingere la acei profesori pe care i-am avut in generala si liceu (ca in facultate pot numara pe degete pe aia care meritau titulatura), ci ma refer strict la statistica. Stiai ca doar 1% din copiii din mediul rural ajung la facultate? Oare care or fi cauzele? ca se stie ca oamenii de la tara sunt mult mai inteligenti? si nu e plauzibila chestia cu saracia ca prin sate (cel putin la noi) am mai umblat si eu. Ei uite la profesorii aia de la sate le-as mari salariile dar e strigator la cer sa maresc salariile unor universitari carora toata treaba le-o face asistentul sau preparatorul ... unde se mai respecta principiile?
Chestia cu bugetarii e in felul urmator. Cei nou veniti in sistem sunt platiti groaznic. Salarii de maxim 700 de lei. Pentru ei, 50% inseamna 1050 lei. Pe de alta parte, cei care au 20-25 de ani vechime iau cam 16-1800 de lei. La ei inseamna aproape 2500 de lei dupa majorare, deci peste media din privat. Pe de alta parte, profesorii vechi castiga foarte bine. Mama e profesoara de pian si cred ca ia peste 2500 de lei pe luna. Cu tinerii, insa, e aceeasi problema. Si, sa fim seriosi, un absolvent bun de engleza, franceza, sau informatica, vine sa lucreze pe 700 de lei cand poate sa lucreze dincolo de la 1000 de euro in sus? Tocmai de asta ar fi ok ca profesorii sa fie platiti in functie de performante, de olimpiade, de rata de promovare la bac/capacitate. Ca cei buni sa poata avea salarii decente.
Poate ca deja ar fi prea mult sa faci diferentierea prin rezultate la olimpiade sau promovabilitate. Dar totusi daca se tine cont de aceste aspecte atunci o varianta de premiere ar fi mai potrivita decat cea a majorarii salariilor. In momentul in care vad ca primesc ceva fara sa ofere s-a dus si performanta. Pentru ca asa functioneaza sistemul.
Trimiteți un comentariu