luni, 20 iulie 2009

Am un deja vu ...


... pentru ca inainte de ’89 vedeam la televizor cum seful statului viziteaza poporul. Il vedeai plantand cate un copac prin te miri ce sat. Il vedeai prin fabrici si uzine. Il vedeai punand o lopata de ciment cand se construia vreun pod. Il vedeai pe camp cand era vremea recoltatului. Si era cam peste tot.

Am o senzatie de deja vu. In zilele noastre, astalalt sef de stat e pasionat de orice misca sub obladuirea lui. Il vedem la orice campeneasca ca doar n-o sa stea la sfarsit de saptamana ocupandu-se de treburi “minore”. Il vedem pe marile santiere ale patriei. Il vedem la fabrici si uzine. Cand vine toamna fac pariu ca va merge la festivalul vinului ca sa se asigure ca a mers bine agricultura si anu’ asta si daca tot n-avem ce manca, macar s-avem ce bea.


Sursa foto: http://www.citynews.ro/

5 comentarii:

Geocer spunea...

Asa este: prea se duce peste tot. De fapt, e in campanie electorala, ce sa-i faci? Deocamdata m-a nimerit la jazz ca Elena Udrea ca sa fie huiduit si fluierat. Dar cred ca intr-o zi se va intampla si treaba asta.

rhodos spunea...

Io am o teorie. La tara e mai usor de impresionat asistenta cu hahaieli si gustari de licori home made. De ce crezi ca se va duce la jazz ca ministresa? sa-l huiduie intelectualii? :D

vala spunea...

ca base e omniprezent si omnipotent e clar de mult...eu propun sa i se afiseze un tablou-portret la intrarea in salile de clase, sali de asteptare in gari, la intrarea in scarile blocurilor, la semafoare, in parcuri, biblioteci, muzee si mall-uri!...

rhodos spunea...

in mall-uri si la supermarcheturi e cel mai potrivit ca acolo ajunge de obicei dupa ce voteaza .... csnd sunt alegeri evident ca sa-l vada lumea ce barbat de casa e ;)

LiaLia spunea...

Draga mea, dar românilor le place modelul ăsta de tătuc, care pupă copii, dansează hore, dă cu cizma de cauciuc în mormanul de noroi de pe şantiere, înjură. E de-al lor! Ce, nea Nelu era altfel? :)