vineri, 3 aprilie 2009

Platiti! Platiti! Platiti!



... daca mai aveti cu ce!
Ultima noutate de pe fluxurile de stiri vine de la minunatul nostru guvern de criza. S-a introdus impozitul obligatoriu de aproximativ 1500 euro/an pentru microintreprinderile a caror suma de plata la bugetul statului nu depaseste acest nivel. In cazul companiilor din turism si imobiliare se aplica o taxa de 0.5% pe cifra de afaceri in cazul in care impozitul pe profit nu depaseste valoarea de 6500 ron/an. La fel ca in luna martie, cand s-a publicat marirea contributiilor la CAS incepand cu luna februarie, s-a venit cu o legiferare de ultim moment fara a se lua in calcul situatia de pe teren. Lipsa comenzilor, lipsa banilor in economie fac ca masura asta sa ingroape definitiv orice speranta de revenire a sectorului productiv si in special in cazul microintreprinderilor care sunt cele mai afectate de criza. Masura luata in cazul societatilor din imobiliare e cu atat mai hilara in momentul asta cu cat numeroase companii sunt pe cale sa dea faliment.

Comentariile sunt de prisos.

Avem un guvern disperat care ia masuri disperate. Oare ne vor introduce si taxa pe aer sau vor infiinta o taxa pe mersul la WC pe motiv de poluare????

5 comentarii:

admin spunea...

si eu am ramas mirat cand am vazut ca s-au marit contributiile la pensii incepand din februarie
stiam ca trebuie 6 luni pana intra in vigoare, dar ei au aplicat retroactiv

bucurestiuldevis spunea...

Se poate semna o petitie online aici:
http://www.petitieonline.ro/petitie-p48923053.html

Mi-e neclar cat este de folositor, dar cine stie?

dyanna spunea...

Asi vrea sa le spun ceva mai mai multe,dar nu imi pot permite.Nu pot spune decit NISTE IDIOTI.

Anonim spunea...

Principiul poluatorului prevede ca cel ce provoaca externalitati negative mediului sa le plateasca pentru pentru a fi combatute si pentru ai mari costurile de productie; obligandu-l, astfel, sa se retehnologizeze sau sa iasa din afaceri.

Guvernantii nostri in foamea lor de bani ar putea inventa principiul respiratorului: cel ce respira asimiland oxigen si eliminand dioxid de carbon sa plateasca!

rhodos spunea...

@taifun: se numeste disperare
@bucurestiuldevis: cu parere de rau dar eu una nu cred in petitii ... n-am vazut vreuna care sa aiba succes si oricum in situatia data este complet inutila :(
@doyna: eu iti permit :D
@market: ne desfintam ca natiune pe principiul: poluam cand respiram :))))