miercuri, 15 aprilie 2009

Pic! Pic!

Ieri s-a publicat ordonanta de modificare a Codului Fiscal cu privire la impozitul forfetar. Nu ma mai apuc si eu sa tai firul in patru pentru ca toata presa de specialitate a facut-o. Mie mi-a “placut” in schimb declaratia lui Nastratin cu lacul. Adica pic cu pic faci un lac. Contribuabilii persoane juridice urla: Inchidem!

Daca lasi apa la robinet sa curga pic pic se strang sute de litri intr-un timp foarte scurt. Pe de alta parte, daca e oprita apa, nu picura nimic, nici macar daca deschizi tare robinetul.

Bugetul lui Pogea e sarac pentru ca firmele nu prea au bani. Pe langa scaderea drastica a comenzilor, deci a vanzarilor, era logic ca TVA-ul colectat sa scada. Impozitul pe profit la fel. Somajul in crestere a dus la scaderea veniturilor din contributii. Multe firme deja sunt restante la plata impozitelor iar colectarea fortata nu prea are efect. Cu toate astea se impune un impozit minim. Aberant mi se pare ca se impoziteaza inclusiv o firma cu cifra de afaceri 0. Adica daca ai un SRL inactiv esti bun de plata.

Lacul lui Pogea nu are sanse sa creasca. Este evident pentru toata lumea dar nu poti sa ai pretentii de la un jurist si un inginer sa priceapa cum functioneaza fenomenele meteo. Nu incepe nici ploaia si nici nu rasare soarele. Cel mult va veni o furtuna. Cand va veni va fi insa prea tarziu.

Cred ca la Cisnadie am sanse mai mari sa vina apa decat sa se formeze lacul lui Pogea pana la sfarsitul anului.

3 comentarii:

bucurestiuldevis spunea...

Nu stiu ce pregatire are Pogea, insa nu trebuie sa fii economist ca sa-ti dai seama ca aceasta masura nu va face decat sa inrautateasca situatia economica si asa lovita de criza.

Lucian spunea...

astia-s nebuni, nu doar incompetenti. n-are rost sa ne mai enervam, pentru ca dauneaza psihicului, nu? :)

rhodos spunea...

Dupa cum spuneam: mie la Cisnadie mi-a venit apa :))))