joi, 26 februarie 2009

The day after Hump day


Nu stiu cati dintre voi au auzit termenul de “Hump day” dar el este foarte popular printre vorbitorii limbii lui Shakespeare. Hump day in dictionarul urban englez reprezinta ziua de Miercuri si este folosit ceva in genul: hopul saptamanii, adica daca a trecut “Hump day” atunci vine weekendul.

Mi-a revenit in minte chestia asta pentru ca rar mi-a fost dat sa vad atata bucurie pe americani miercurea. E o adevarata sarbatoare. Blogosfera “straineza” mi-a pus intrebarea: “cum? Nu stii ce inseamna “hump day”???? wow!!!”. Eh, stupid me ca am gresit tara cand m-am nascut dar no, acum se iarta si chestia asta.

Dar revin. E greu sa traduci un termen inventat pentru anglofili. E greu sa ai aceleasi trairi ca un englez sau american, dar nu este imposibil, pentru mine cel putin, sa simt putin din verva aia de miercuri si in fiecare saptamana sa traiesc senzatia ca “hump day” merita sarbatorit pentru ca, hei, vine weekendul si stiu ca urmeaza un poker, un club, o canasta, un ski sau pur si simplu un chef cu prietenii.

Si pentru ca azi e joi imi permit sa sarbatoresc si “the day after Hump day” asta ca sa nu uit ca putem petrece cu orice ocazie :)

Si credeti ca explicatia de mai jos trebuie tradusa?

Wednesday, or the hump of the week
The absolute BEST day of the week, the day of maximum hope that maybe, you might make it out of this week alive. A particularly good hump day can last you the rest of the week, and by Doomday morning (Monday) you survive by anticipating hump day. Nothing goes wrong on hump day

Most other days can be defined by hump day. Tuesday is the day before hump day. Thursday is one day after hump day. Except Friday is WOOOH!!! FREEDOM!!! Day, Saturday is Mostly Hungover day, and Sunday is PreDoom day.

18 comentarii:

Anonim spunea...

Doomday :)))
Excelent! Humpday, the perfect day!

rhodos spunea...

O putem tine tot intr-un chef :D

Miju spunea...

deci ne vedeeem joooi, ne vedem jooi, am urlat dupa eaaa!
stia tudor chirila ceva, nu?

vezi ca m-am apucat de scris :->

admin spunea...

la noi Humpday e ziua de vineri :)

rhodos spunea...

About2run: nu o sa pierd nimic pentru intri in blogroll ;)
Taifun: gresit ... vineri e deja FREEDOOOOMMMM!!!! :)))

Lucian spunea...

mie mi se parea ca hump day are alte conotatii, se pare c am-am inselat :)

rhodos spunea...

Lucian: prima oara cand am auzit de hump day a fost ceva de genul : happy hump day!!! la care toata lumea era vesela si io tampa :D daca stii alta conotatie sunt curioasa sa aflu :)

Lucian spunea...

adica sunt singurul care s-a gandit la prostii?

rhodos spunea...

:)))) Lucian: nu stiai ca limba engleza e foarte saraca si poate fi interpretata? cam ca romana :))))) dar misto explicatie de wikipedia :P

rhodos spunea...

nu vroiam sa zic ca romana e saraca ci doar interpretabila :D

Miju spunea...

Lucian, vorba aia: once a hump, always a hump!
meaning you cannot go back to innocence
:))

e ca in testul ala cu o imagine in care copiii vad 9 delfini si adultii o pereche imbratisata

@rhodos, deci stiam eu bine ca ai avut o perioada americana...

LiaLia spunea...

Trebe să recunosc, că şi eu tot cu gândul la prostii din alea murdare sunt când e vorba de hump day :)))

rhodos spunea...

ma faceti sa ma simt jenata ca v-am facut sa va ganditi la prostii :))))))

rhodos spunea...

About: e poveste lunga asta cu americanismele :) una din fazele legate de chestia asta o gasesti aici http://passion.com/blog/rhodos79

Miju spunea...

yup, quite a story :)
m-as fi bagat mai in amanunt, da-mi cereasa ma inregistrez si tare mi-e ca daca imi mai fac un cont o sa imi bag parolele si userul si in programele clientilor, o sa fie harcea parcea viata mea de ... user(folositor)

pentru destindere ti-am tras o leapsa, hai de vezi la mine, pe coltar :)

Lucian spunea...

se pare ca mai am inca un "roman" de citit, tu chiar ai ceva experienta la scris . cum de ti-ai facut blog atat de tarziu? :)
mi-am amintit de ce ma gandeam la prostii. black eyed peas au o melodie "my hump" sugestiva :)

rhodos spunea...

Lucian: inca din 2005 mi-am facut blog la adresa mentionata mai sus dar nu era in romana ci doar in engleza si pe vremea aia nici nu stiam ca exista blogosfera romaneasca. Dar merci pentru apreciere :) Am luat ce ai scris mai sus ca pe un copmliment :)

Marius spunea...

Romania, tara cu 8 Hump Day per week !!!