joi, 5 februarie 2009

Bugetu'!!! Vrem bugetu'!!

La sedinta de "comitet" s-au intalnit cativa ilustri "specialisti". Si se facu ca aveau ei pe genunchi niste chestii asa care semanau a agende. Si cica citeau niste rapoarte. Si fiecare avea mandat de partid sa ceara. Si se facu ca apare si un sindicat. Ba doua. Si s-a cerut. Si se facu ca fiecare partid avea si ministere si agentii. Si aia cer. Si au cerut. Si s-a trezit si parlamentu' ca si aia vor.
"S-a notat sefu'!"
Si se facu ca patronatele vor si ele. Eh!! Astea nu intra la buget.
Si se facu lista. Cu ce vor unii. Cu ce vor altii. Si s-a adunat.
Dupa ce s-a adunat, unii au zis ca vor 2% deficit. Si s-a notat si ala. Si dupa ce s-a adunat si deficitu' au zis ca le trebe si niste majorari la salarii asa numa, de bun simt!
S-au notat si alea.
No si s-o tras linie. Si dupa ce s-a tras linie au inceput sa dea cu banu cam cat vrem sa creasca PIB-ul. Si a iesit acolo ca si ala creste anu' asta ca deh, doar nu era sa ii creasca numa lu' Tariceanu ca doar avem alegeri anu' asta.
No si dupa ce s-a stabilit cat avem PIB in 2009 au zis ca e buna suma de cheltuieli deci trebuie sa brodim si veniturile. Si le-au brodit. Bancile vor plati mai mult la buget impozite ca asa a dat calculul. Cu virgula. La bugetul de pensii ne trebe o crestere de vreo 10 mld. S-au aranjat. Au gasit solutia sa mareasca darile dar eventual mai adauga niste muncitori de prin Ungaria si Bulgaria ca sa le dea la numar de cotizanti.
Eh! noi sa fim sanatosi ca la "aia" au inceput sa le dea calculele. Si ei dau la toti, nu?
Si ce a zis sefu'?
Pai sefu' a zis ca e bine. Dam de toate si daca avem atatea cheltuieli anul asta apoi socotim si venituri pe masura ca o scoatem la capat pana se gata anu'. Trecem cu bine si de alegeri si ne-am scos ca doar nu trebe sa mai dam socoteala la prostul de pe strada 4 ani ;)

10 comentarii:

admin spunea...

dau daca vor incasa bani la buget, si daca nu incaseaza tot vor da, pentru ca stiu sa se imprumute...dau ca nu dau de la ei

rhodos spunea...

Aici e marea problema. Au facut un buget pe genunchi si veniturile preconizate le-au calculat dupa ce au adunat cheltuielile. Acum o saptamana il injurau pe Tari si pe Vosganian ca au facut un buget nerealist. Acum ei au calculat la venituri mai mult decat era vechiul buget. Amatori si nesimtiti. Atat.

Ciprian D. spunea...

La ce sa ne asteptam de la un guvern care face totul...pe genunchi?

LiaLia spunea...

Eu am impresia ca ei parca joaca Monopoly. Cu bani de hartie proasta. Banca e unul dintre ei. Si isi fac shicane. Mai plateste tu ca ai picat la mine, ba stai ca iti iau eu un hotel, ca m-ai suparat. Si la sfarsit se duc la bere.

Lucian spunea...

eu nu ma pricep, dar cand aud de 2% deficit imi vine sa rad :). oricum, si-au demonstrat "profesionismul" pana acum guvernantii nostri, o sa curga lapte si miere pe dambovita

Lucian spunea...

daca ar fi ceva de invatat de la ei, e doar cum sa minti cu nerusinarsi totusi sa pari in ochii lui Ghita din fundul satului foarte competent

rhodos spunea...

@gigel: io ma astept sa faca apa la genunchi :D
@Lia: E un joc pe calculator mai potrivit. Ii spune Cezar sau Pharao ... cred ca le trebuie vreo 4 ani sa-l termine ;)
@Lucian: nu te opreste nimeni sa razi sa stii :). E sanatos :P. Dar imagineaza-ti cum ar fi sa curga pe bune niste lapte din ala stricat pe Dambovita? Poate le face cineva figura :)))

LiaLia spunea...

Rhodi, am fost campioana la Caesar! Si inca mai joc din cand in cand Pharaoh. As putea sa ma bag in politica, s-ar schimba lucruri cu ce viziuni am :)))

rhodos spunea...

@Lia: Cu jocurile astea deja esti cu diploma :D

ramoo spunea...

Asa ne trebuie daca n-am votat pe cine trebuie:)) http://www.youtube.com/watch?v=Cb4cHPtgdsA&feature=related