vineri, 20 februarie 2009

ADIO FITS!!!


Inca este doar o informatie neconfirmata dar din care eu inteleg ca Minunea noastra de guvern a respins finantarea pentru Festivalul International de Teatru ... Nu cunosc alt Festival International care a fost sprijinit de guvern altul decat FITS deci "Radu Stanca" a ramas fara bani de la buget. Informatia arata asa:

Info plus
:

• Festivaluri pentru care s-au aprobat bani: 11 (Festivalul internaţional de film Transilvania, Festivalul Cerbul de aur, Festivalul „George Enescu”, Festivalul Dramaturgiei Româneşti, Festivalul de Canto „Hariclea Darclée”, Festivalul „Zile şi nopţi de literatură”; Festivalul Naţional de Comedie, Festivalul de muzică nouă SIMC, Festivalul „Timişoara muzicală”, Festivalul „Toamna muzicală clujeană”, Festivalul de film bavarez „Bavaria meets Romania”).

• Festivaluri pentru care s-au respins fondurile: 10 (Festivalul Scrumbiei, Festivalul de muzică folk „Om bun”, Festivalul „Strigarea peste sat”, Festivalul naţional al cântecului social-politic, Festivalul Naţional de Poezie „Nichita Stănescu”, Festivalul naţional de creaţie, muzică şi poezie „Floare albastră”, Festivalul Naţional de Teatru „Radu Stanca”, Festivalul Internaţional de Teatru, Festivalul „Seri de teatru antic”).

Si sursa aici

Va fi foarte fain la festivalul ala de la Cluj .. la pariu?

5 comentarii:

Anonim spunea...

asa cum atmosfera si crema festivalului de jazz de la sibiu s-a mutat la Garana?

nu e un pariu pe care vreau sa il pun, imi pare rau ca sibiul pierde aceste festival :(

rhodos spunea...

Sunt convinsa ca festivalul se va face din bani privati si nu va disparea, dar e jenant pentru un guvern PDL al carui conducator a avut tupeul atatia ani sa patroneze evenimentul fara sa ajute financiar in vreun fel. L-a "patronat" in vesnica lui campanie electorala.

Anonim spunea...

E absurd ca din douazeci de festivaluri( oricum duper putine = cu zero ) doar jumate sa primeasca banii, in schimb sa "sponsorizam" 800 de biserici. Astia stiu sa dea doar "pomana" banii nostrii. Cred ca ar trebui sa-i concediem!!!:))

rhodos spunea...

Si culmea ipocriziei: sa avem parlamentar presedinte de comisie la Cultura

Anonim spunea...

E vorba de amendamentul de SUPLIMENTARE a bugetului depus de PNL. Festivalul e deja prins in bugetul Ministerului Culturii. Au fost respinse toate amendamentele depuse PNL, in bloc, fara sa dezbata care si cum.