joi, 3 martie 2016

Ce ar trebui sa faca un primar ca sa primeasca votul meu

Ar trebui sa initieze discutii cu asociatiile de proprietari si ar inventaria problemele din cartierele de blocuri. Ar trebui sa initieze colaborarea cu aceste asociatii pentru accesarea de fonduri europene pentru lucrari de reabilitare termica si renovarea blocurilor. 
Ar acorda cetatenilor material de plantat si gard viu pentru zonele verzi. Ar implica cetatenii in pastrarea curateniei.
Ar amenaja locurile de colectare a deseurilor menajere pentru a impiedica accesul cainilor si pentru a impiedica imprastierea acestora din cauza vantului.
Ar aloca sume pentru sprijinul proprietarilor din zonele istorice pentru reabilitarea si renovarea cladirilor. In acest sens, ar promova un plan unitar de renovare a cladirilor istorice, in spiritul conservarii patrimoniului.
Ar initia concursuri de proiecte pentru zonele de interes din oras si ar solicita parerea cetatenilor.
Ar inventaria strazile de pamant si starea strazilor din oras si ar initia programe de asfaltare cu intindere pe 5 ani.
Ar initia consultari cu reprezentantii institutiilor de invatamant si ar solicita acestora o lista cu prioritati: mobilier, aparatura tehnica, reabilitare termica a cladirilor, etc.
Ar initia Ziua Portilor Deschise, atat pentru elevi si cadre didactice, dar si pentru cetateni, cu scopul de a interactiona cu personalul adminstratiei. Responsabilizarea trebuie facuta si de partea functionarilor dar si de cea a contribuabililor.
Ar avea discutii cu cadrele medicale cu scopul de a intocmi o lista a necesitatilor din spitale si policlinici.
Ar convoca la intalnire oamenii de afaceri locali pentru a dezvolta programe utile comunitatii si pentru a le asigura suportul administratiei pentru dezvoltarea afacerilor. Astfel se poate dezvolta un mediu de afaceri prietenos si va duce la scaderea somajului si incurajarea investitiilor private.
Investitiile administratiei sa fie accesibile tuturor firmelor, cu precadere a celor locale, prin anunturi transparente si informari corecte.
Ar usura interactiunea cetatenilor cu administratia prin implementarea unor programe informatice viabile de plata a taxelor si de informare.
Ar infiinta o echipa de monitorizare a investitiilor publice care va avea ca rol si interactiunea cu cetatenii prin colectarea doleantelor acestora. Echipa va informa periodic institutia primarului cu privire la problemele aparute si care necesita interventia administratiei.
Ar intia discutii institutionale cu Primaria Mun. Sibiu pentru rezolvarea problemelor comune din zona Calea Cisnadiei (transport, infrastructura, etc).
Ar angaja de urgenta personal de specialitate pentru accesarea de fonduri structurale.
Ar creste investitiile in zona turistica Cisnadioara, cu precadere in infrastructura si in reabilitarea zonelor de interes turistic. In acest sens se impune dialogul cu furnizorii de utilitati si corelarea investitiilor conform calendarului acestora.
Ar acorda sprijin logistic ONG-urilor si ar promova actiuni de curatenie  impreuna cu acestea pe Valea Argintului. In paralel ar desfasura programe de informare si responsabilizare a membrilor comunitatii pentru mentinerea unui mediu curat.

In baza informatiilor primite de la comunitate, ar prioritiza necesitatile comunitatii si ar face un plan de dezvoltare pentru fiecare cartier in parte pentru o perioada de 5 ani.
Ar propune un buget echilibrat in care invatamantul, sanatatea si curatenia sa fie principalele domenii de utilizare a banilor publici.

Si cu un mare PS: Mi-as dori sa vad o campanie electorala bazata pe proiecte si mai putin pe atacuri la persoana.
Daca vreun candidat reuseste asta, are votul meu si, cred, al majoritatii.


Niciun comentariu: