luni, 29 iunie 2009

O combinatie perfecta

Nervi, oboseala si in final buna dispozitie si relaxare. Cam asa as descrie saptamana trecuta in care am lipsit cu brio de pe blog. Nu am lipsit numai de pe net ci si din Sibiu la sfarsit de saptamana, desi un drum obositor de Bucuresti s-a facut scapat miercuri. Poveste lunga si nu am de gand sa va plictisesc dar amanarea plecarii in capitala mi-a provocat nervii.

Printr-o intamplare fericita mi-am luat concediu vineri si am pornit la mare. Obositor drum daca stai sa te gandesti ca 7 ore de drum pe soselele noastre nu sunt chiar de ici de colo. Totul a meritat pentru ca am avut parte de o vreme superba la Saturn si ma puteti intreba cum de mi-am schimbat parerea despre litoralul romanesc. Daca anul trecut am fost dezamagita de un Olimp deplorabil, acum situatia a fost cu mult schimbata. Va puteti imagina ca Saturnul chiar e frumos? Lasand la o parte plaja care nu e la fel de mare sau de nisipoasa ca la Mamaia dar strazi curate dotate cu cosuri de gunoi la tot pasul, iarba taiata proaspat, terasele cu plante ingrijite, comertul civilizat in cladiri special amenajate, si asta fara chioscurile improvizate si fara mirosurile de mancare gatita in coltul strazii, si la toate astea s-au adaugat niste servicii de buna calitate. De preturi nu ma pot plange ca nu as face diferenta intre o terasa din Sibiu si una de pe litoral. Daca in Sibiu beau Ursus cu 6-7 lei, in Saturn am baut-o cu 4-5, si cafeaua o gasesti de la 1,5 la 5 lei.

La toate astea s-a adaugat un sejur intr-un hotel de 4 stele pe care l-am inaugurat de fapt. Cand am ajuns noi acolo inca se mai zugravea, se mai puneau scaunele si mesele in balcoane, se umpleau frigiderele si se monta liftul, dar chiar cu micile incoveniente Cleopatra a fost primitor si oamenii foarte amabili. Sacaitor a fost faptul ca, la piscina, dupa ce imi pregateam cu sarg scrumiera cu servetel umezit cu un strop de bere, venea fata de la bar si o schimba tot la 5 minute. Asa erau dispozitiile si era chiar amuzant.

Weekendul a fost unul perfect, dar ca sa nu uitam ca traim in Romania si ca sa ne trezim la realitate, am fost putin amenintati cu pistolul pe autostrada Bucuresti-Pitesti ca nu am facut loc la comanda unor tigani pe banda a doua. Va sfatuiesc sincer sa va feriti daca vedeti un P 206 cu numarul GR-09-PVZ care merge cu 200 la ora. Pe el scrie "pericol" si aveti toate sansele sa va stricati sejurul.

O saptamana buna va doresc.

5 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

O săptămână cât mai bună şi ţie, mă bucur că ai avut un sfârşit de săptămână plin... Cu micile şi inerentele inconveniente, dar acestea sunt amănunte nesemnificative!

Neamtu' spunea...

Pare un sfarsit de saptamana frumos. Ebine cand vezi ca incepe sa 'miste' ceva si in turismul romansesc, nu? Parca-parca nu mai suntem tara aia comunista de o tot discuta strainii, pacat ca a durat asa de mult...

Geocer spunea...

Cand am fost ultima data la Cleopatra (sunt intr-adevar cativa ani de-atunci) era intr-o stare deplorabila.
Ma bucur sa aflu ca a fost renovat.
Pe mine m-a lasat masca pretul la bere in Sibiu !!?? Pai la Pitesti, Ursus nu e mai mult de 3-4 lei la terase. Ba, daca esti insistent, gasesti si cu 2,5 lei paharul.

rhodos spunea...

Cristian: amanuntele astea din pacate sunt de o gravitate destul de mare si e trist dar no, trecem peste si luam lucrurile frumoase :)
Neamtu': dupa cum spuneam trag nadejde ca ne civilizam. Inca mai avem probleme cu muzica la maxim de pe terase pentru ca, in contrast cu amenajarile facute, de manele n-am scapat. era unul la o terasa de canta cu foc cu dedicatie "special" la doi musterii pe acolo si ne zgariau timpanele. dar in rest toate bune
Geocer: gasesti si mai ieftina de 6-7 lei dar daca vrei si buricul targului si fuste scurte ca la mare atunci platesti locul :D

Jenika spunea...

Rodi...Ursus......???
:))