marți, 30 iunie 2009

Fiii ploii. Interviu cu sinistratu’

Locul interviului: “ferma” taranului pagubit, undeva in Moldova
Raul cu pricina: numiti voi unul ca in Moldova toate raurile ies din matca
Paguba: Tot ... adica tot ce a strans omu’ intr-un an de la precedenta inundatie

Reportera (o pitipoanca pe tocuri si musai blonda ca da bine): Si cum s-a intamplat nenorocirea?
Nacajitu’: Poi o vinit apa ase peste noapte da’ nu stiu ceasu cat era ca pe sara gustai si eu o butelca doua de vin la crasma din sat si muierea n’o fo’ nici ea prea bine dispusa ca am avut o cearta conjugala si o durmit in curte ‘se langa sopron.

Reportera: Si a plouat aseara?

Nacajitu’: Poi o plouat draguta cu galeata, ui ca aia de langa fantana de ziceai ca amu se sfarma norii pe noi.

Reportera: Si cum a venit apa?

Nacajitu’: Poi nu stiu zau cum o ajuns la noi aci in ograda, ca inainte sa ajung la crajma vinisera baietii ceia de la jandarmi si puneau ei ceva pe marjinea baltii si dijeaba lucrau sareacii ca pe ploaia aia de cu sara de’o vinit zau de era vreme de stat p’afara. O pus saci dar nu i’o pus cu cap do’nsoara ca noi ne tat uitam la ei cum lucra si le tat ziceam ca traba pusi de’a latu’ si ei nica, tat de’a lungu’ baltii i’o pus si daca am vast ca ploua i’am lasat ase acolo si ne’am tras noi ca ne’o zas crajmaru ca are un vin bun si ase.

Reportera: Si ce v-a luat apa?

Nacajitu’: Poi draguta, ce stranseram si noi p’aci prin ograda, casa cu tat ce era in ea de’am ramas amu numa’ cu hainele de pe noi. Apoi ne’o luat pe Ghita cel frumos ca il lasasem si noi liber aci pe marjinea baltii sa fie si el grasun ase de Craciun. Si ne’o luat amu si tati gainile ce le salvaseram de anu’ trecut. Si guvernu e de vina ca nu ne’o dat nica.

Reportera: Si cate gaini erau?

Nacajitu’: Poi doua da’ erau mari si outoare ca tati ziulica ciuguleau de pe tarlaua vecinului de’o vrut sa’mi ie si gatu amu un an ca vruia si el oua d’astea de la orataniile mele. Si guvernu’ e de vina ca nu ne’o dat nica.

Reportera: Si acum ce faceti?

Nacajitu’: Poi draguta, guvernu ie de vina. Si primaru ie de vina. Sa ne faca casele ase cum erau ele inainte ca ne prinde iarna si nici lemne de foc n’avem ca padurea ce’o avui am arso’ pan’ amu si n’o vrut rasinoasele astea sa creasca in ruptu’ capului pan’ amu.

Reportera: dar cum erau casele dumneavoastra?

Nacajitu’: Poi iereau zdravene draguta ca anu’ trecut cu manutele aistea culesai gunoiu’ de la vacile din ferma d’aici’sa si ma dusai pe vale’n jos ase si stransei niste lut d’ala bun, da’ nu mi-o dat statu’ nimic maica ca nu avusai ciment sa lipesc ninunea ce facui ca guvernu’ e de vina c’o vinit ase apa mare.

Update: NO COMMENT!

5 comentarii:

Miju spunea...

is this for real?
adica... stiu ca se pot face nenumarate interviuri de gen, exista personaje cu duiumul, care sa intruchipeze pe cei doi, dar in afara de "d'ale lui mitica" nu vad un reporter care sa ii reziste unui astfel de interviu...(desi nu-l vad pe reporterul lui mitica avad un limbaj atat de ... redus)

rhodos spunea...

Mai Mijule, in loc sa ma lauzi si sa ma ridici in slavi de cat de talentoasa sunt tu ma intrebi daca e real :)))))
Revenind la lucruri serioase. Data viitoare o sa am ce o sa am cu reportera ca sunt o specie taaare interesanta ;)

florinel spunea...

rodicutzo, l-ai incadrat gresit pe "necajitu'", la cum raspunde sigur ii un ardelean get bet get, de ala crescut in inima ardealului, nici vorba de moldovean....da oricum, super interviu :d:

Miju spunea...

ba chiar spre lauda mergea, daca am ajuns sa intreb de cat e de real interviul. ca e o adevarata arta sa poti reproduce un astfel de dialog. mirarea era doar asupra rezistentei reportericesti, pe care n-o banuiam :))

ma asteptam, cel mult, sa se repete, zambind idiot sagalnic, pana primea un raspuns gen "trei in **** mea!" :D

Marius spunea...

Aoleu ! Ce mare noutate asa-zisii reporteri care cica dau ceea ce cer spectatorii ! Audienta ! "Si, ce-ati simtit cind v-a calcat masina ?" Niste idioti incaltati. Eu m-am saturat de ei ca de mere acre, parca ma uit la concursuri de care-i cel mai prost ... Puah !