miercuri, 10 iunie 2009

EU SUNT MOV

Din putul gandirii scoasa si la mare plictiseala, dupa o partida de .... scos buruiana.

Mie imi trec o gramada de idei prin cap, mai ales atunci cand n-am nici o idee despre ce vreau sa scriu. E doar o poveste care nu stiu nici daca va prinde si nici daca nu va prinde. Dar s-o iau cu binisorul.

Mie imi place politica. Mi-a placut de copil sa ma cert cu bunicii care il votau pe Iliescu care le dadea si le facea si io cu ideile mele de pui monarhist. Sa nu radeti ca mai aveam putin si tineam doliu cand a murit Coposu. Bun. Si de la certurile astea cu bunicii de prin clasa a 5-a a 6-a am ramas io convinsa ca e bine sa faci politica. De preferat de dreapta dar daca ne gandim ca in USA sunt doua partide de principiu de stanga io n-am nimic impotriva. Si continuam. Si m-am gandit io asa ca ce culoare sa inventez ca sa exprime stare de lehamite de acum. Apoi nu-s decat 20 de ani de cand fac politica asa ca nu sunt chiar novice. Si nu ma certati ca n-am facut politica de partid dar nu le-am inteles niciodata pe curvele astea de toate culorile care se plimba din dreapta in stanga si se dau mari patrioti. Revin la culoare. Am zis ca rosu e exclus. Apoi chiar cu nea Ilici sa fiu partasa, nu multumesc. Ma gandeam la galben dar aia sunt liberalii si nu prea fraternizez eu cu florile si in special cu crinii, astia imi provoaca alergie. Si ar fi mers un portocaliu dar zau de pot intelege codul de bune afaceri cu borduri pe care il practica. Si m-am gandit si la verde dar asta e luat de ecologistii aia care nu prea au treaba cu ecologia dar au treaba cu politica. Si zau de nu mi-a zburat mintea si la albastru dar imi trecea un tricolor de-a lu’ Vadim prin fata ochilor si am renuntat cu mare scarba si la el. Si mi-a traznit sa aleg mov. Si acum explicatia manifest ca sa nu ma acuzati dupa aia ca am furat te miri ce culoare din curcubeu:

MOVUL este pentru cei care nu merg la vot. E pentru cei care sunt scarbiti. E pentru cei care nu mai sufera tonomatele. E pentru cei care au renuntat in idealurile democratiei. E pentru cei care schimba programul de stiri. E pentru cei care prefera un gratar cu prietenii. E pentru cei care iubesc libertatea. E pentru cei care au principii. E pentru cei care s-au saturat sa mai injure. E pentru cei care doresc eradicarea analfabetismului. E pentru aceia pentru care a citi o carte inseamna mai mult decat 10 filme. E pentru cei care doresc o viata linistita pentru copiii lor. E pentru cei care au limite. E pentru cei care nu au limite (si aici nu e nici o contradictie). E pentru cei care exclud extremele. E pentru cei care au 7 ani de acasa.


Stiu ca movul indeplineste multe cerinte. Stiu ca movul are ceva aparte si stiu ca nu apartine nimanui. Si mai stiu ca sunt 80% romani care se pot adapta movului.

PS : Nu ma pricep la bannere dar poate e vreun binevoitor sa ma ajute cu unul. Si daca sustineti MOVUL nu vreau decat sa spuneti la voi pe blog : EU SUNT MOV !

Update: Pentru a sustine alegerea culorii am sa transcriu si cateva din semnificatiile acestei culori:

Este culoarea persoanelor marcate de spiritualitate. Le place sa invete din experiente si sa citeasca despre vietile altora. Este considerata o culoare regala, asociata, in general, cu luxul, creativitatea, spiritualitatea si tot ceea ce este sofisticat.

Violet (mov) - este culoarea independentei personale. Rezulta in urma amestecului dintre rosu si albastru, simbolizand pasiunea care se stinge. Reprezinta, de asemenea, singuratatea si individualismul.

Violetul (mov) este culoarea regilor. Ea sugereaza luxul, bogatia si sofisticarea. Este culoarea pasiunii, romantismului si emotiilor.

3 comentarii:

LiaLia spunea...

Draga mea, am stat şi am citit şi recitit şi am tot stat, blocată, amorţită. Mi s-a pus un nod greu în gât. Că prea le-ai zis cum le-aş spune şi eu. Că am renunţat să mai port roşu, culoarea zodiei mele, şi am renunţat să port şi portocaliu şi albastru. Numai aşa, că nu mai puteam. Şi uite cum am început să port mov, deşi n-aş fi crezut vreodată că am ceva în comun cu această culoare. Dacă îl blestem pentru ceva pe iliescu e că el e rădăcina răului. Şi pe toţi ceilalţi pentru că ne-au tăiat aripile multicolore şi ne-au lăsat numai cu mov. Draga mea, ce ai scris tu e cel mai tare manifest citit vreodată.

Alexandra Neamtu spunea...

ca si lia, am ramas si eu cu un nod in gat... concluzia si eu SUNT MOV!

Orin spunea...

Hmmm... eu sînt foarte mov începînd de anul trecut și fără inspirație politică! Regret să te dezamăgesc dar pînă și această culoare a fost politizată în campania de anul trecut. Candidatul PSD, Eugen Barbu, deși îi cînta roșu partidul, a avut afișele electorale mov, probabil citise și el chestia cu movul, culoarea ”independenței personale”... :)) În altă ordine de idei, cu sau fără mov, inspirat post-ul tău!