marți, 9 iunie 2009

Analiza subiectiva

Punct de vedere personal asupra rezultatului electoral.

Poate cineva imi va explica si mie de ce ultimele alegeri au fost fixate in zi de sarbatoare cand tot poporul are parte de un weekend prelungit (30 noiembrie si 7 iunie). Poate imi va explica si mie cineva de ce profilul alegatorului roman este: peste 50 de ani si cu studii medii. Cea mai buna explicatie pentru intrarea in PE a PRM-ului si a rezultatelor bune a PSD si PD.

Tind sa cred ca PNL a pierdut alegerile din felul prost in care isi gestioneaza electoratul. Daca e sa ne luam dupa profilul alegatorului PNL, acesta este intreprinzator, intre 30-45 de ani si cu studii superioare. Pai in zile de sarbatoare se cunoaste ca oamenii putin mai instariti pleaca de acasa. La gratare, la statiune, la vila de pe valea x, etc. Nu poti sa ai pretentia ca acest tip de om sa mearga la vot. Nu poti sa-l mobilizezi cu o campanie electorala facuta de si pentru Crin. Pana la urma a fost vorba de niste alegeri la Parlamentul European, iar construirea imaginii de locomotiva a partidului nu tine. Toata lumea e constienta ca PNL este un partid de oameni independenti unde fiecare isi urmareste propriile idei si principii, liberale evident dar nu e neaparat o constructie unitara a oamenilor din partid cum se regaseste in PSD sau PDL.

Nu ma deranjeaza rezultatul asta pentru ca nu reprezinta o surpriza. Sunt scarbita dar deja e alt sentiment. Romania nu face exceptie in UE in ce priveste accederea extremistilor in forul legislativ. Absenteismul este cauza principala a acestor rezultate si sincer nu imi dau seama cum ar putea oamenii politici sa mobilizeze populatia. Poate ca miza e neimportanta pentru unii daca tinem cont ca s-a votat ca parlamentarul UE sa ne asfalteze ulita si sa astupe groapa din intersectie.

Cu regret pentru clasa politica actuala dar nu este capabila sa evolueze iar noi incepem sa ne pierdem speranta.

9 comentarii:

ramoo spunea...

Felicitari Romania ! Avem ceea ce meritam :D Tu Rodi tu...da-i in trajnet cu alegerile lor cu tot. DE ce sa ne enervam? Avem casute in varful dealului, catel, pisica, cirese ...:D

Cristian Lisandru spunea...

"Sunt scârbită dar deja e alt sentiment" - aş spune că ăsta este sentimentul care mă ţine şi pe mine în braţe de multă vreme, de fiecare dată când sunt alegeri. De aceea îmi fac un alt program şi nu merg la vot...

Geocer spunea...

Tu esti scarbita, mie mi-e lehamite. Cam acelasi lucru, daca stai sa te gandesti.

Ioan Castil Valeda spunea...

1. Am facut o comparatie intre electoratul din Buzau si cel din Sibiu pe FYT. :D

2. vreau o postare sau poze pe mail si postez eu despre summitul FYT de la Sibiu. ;)

Jenika spunea...

Rodi.... vom vedea si vom analiza la toamna.
Ai sa vezi... vorbeswc io cu Orban si o sa il traga de urechi pe Antonescu... Prea sa incercuti de fosti consilieri deai lu Constantinescu in loc sa mearga pe linia liberala.

LiaLia spunea...

Draga mea, dar cum de tocmai duminica asta de alegeri s-a câştigat potul la loto??? Despre asta n-ai zis nimic :)

Valeda, dragule, n-a fost summit FYT, altele au fost motivele întâlnirii :) O să pun eu poză mâine.

Ioan Castil Valeda spunea...

@ lia ->
Atata timp cat v-ati intalnit tu cu Rodi si cu Miju inseamna ca a fo summit FYT !

Te rog sa nu ma contrazici ca si-asa mi-e cald ! :)))))

rhodos spunea...

@Ramoo:Chiar asa, nu mai merita stresul, nu vezi ca deja am schimbat tonul? :P
@Cristian: e prima data cand ratez un astfel de eveniment. Din motive obiective dar parca nici nu ma mai trage ata catre urne.
@Geocer: E aproape. Ne-ar trebui niste colebil zic eu ca face rau la fiere.
@Jenika: da' tu ai votat? sau la tine nu au venit cu urna ca le-ai gatit o caracatita din aia in sange sau ce o avea ea :D
@Valeda: in Sibiu au gresit astia la numaratoare. Trebuia sa iasa Partida rromilor dar n-a fost sa fie ca cica sunt negri :))) Cat despre poze si intalnire am postat acum si eu. Astept simtul artistic al Liei
@Lia draga: potul la loto il ratam oricum noi ca nu se brodeau cifrele alea dar deh, sunt si altii care vor dezbate subiectul mai in cunostinta de cauza ;)
PS Valeda: aerul conditionat iti lipseste :P

Lucian spunea...

am mai zis cumva ca vreau sa emigrez?