marți, 9 iunie 2009

Am castigat!!!

Niste prieteni in primul rand. Pentru ca odata cu Festivalul de Teatru, s-a desfasurat la Sibiu si conventia de tatuaje Transilvania Tatoo Expo si am avut musafiri. Musafiri de vaza evident care au venit pentru evenimentul in cauza. Si ca sa nu fiu foarte formala pentru ca sunt sigura ca Lia ma va bate la capitolul artistic pot sa spun ca am avut parte de un weekend de milioane. Ce tu iesit in carciumi seara, ce tu vazut piese de teatru ... am ratat tot. Cei doi sunt de vina pentru asta dar credeti-ma pe cuvant : a fost bestial !

Dupa ce i-am asteptat noi acasa pe musafiri cu o tocana aita si o ciorba de fasole boabe cu afumatura ca la mama, au aparut in sfarsit si ei. Evident ca ora de masa trecuse de mult asa ca am lasat-o pe ziua urmatoare, adica pe vineri ca deh, unii mai lucreaza nu se si distreaza.

Ca prima impresie. Eu pe Lia nu am cunoscut-o decat virtual. Stiti voi, un blog, un mess, in final, adica miercuri si telefonic ca avea nevoie de indicatii pretioase ca sa nimereasca Cisnadie (sic !), comuna importanta de altfel. Si parca ne stiam de o vesnicie. Nu ne-a mai tacut gura toata seara. Am trecut la beri, tuici (ca tot ma cearta Ramona pe aici), vinoase, d’ale lui Bahus fireste. Si noi vorbeam, Si vorbeam. Si sotul intr-un final m-a intrebat : dar voi sigur nu v-ati cunoscut inainte ???


Noh si incepu’ si festivalul. Noi am ratat prima zi ca nu ne-a invoit nimeni dar pentru ca Lia si-a bagat nasul in oale s-a abtinut de la orice meniu de catering in oras. Si pot sa va spun ca bine’o facut. Ea ca ea, dar Razvan dupa o farfurie de ciorba si una de tocana o zis ca mai merge una de tocana, si dupa aia parca parca mai intra una de ciorba. Minune mare unde putea sa intre atata mancare in el, zau, ca nu-i facea deloc concurenta sotului la dimensiuni.

Trecem peste. Noh, la 1 noaptea nu ne mai opream din povesti. Si la 3 noaptea nu ne-am mai oprit. Si s-o dus dracului tat planul de iesit in oras. No si la 3 jumate Lia a capitulat dar noi nu. Si da-i bere si da-i tuici si da-i vinoase si la 5 jumate am capitulat si eu. Dar ei doi nu. No si in continuare da-i tuici si da-i bere si da-i vinoase de parca se gatau in dimineatza aia. No si dupa ce-o prins rasaritul la 7 jumate a capitulat si Razvan. No si pe la 9 jumate o capitulat si al meu sot. Dar o vast rasaritul in varful dealului ? L-o vast.

Si n-am terminat, ca doara weekendul tine 3 zile. Si am vrut sa-i fac o surpriza Liei chemandu-l si pe Miju, pe care eu nu-l vazusem de vreo 8 ani incheiati, la gratar. A venit si cu sotia care, in ciuda a ce scrie Miju de stalp si zbir acasa, este o femeie de nota 20. Asa am intregit un grup pe care Valeda tot vroia sa-l vada compact. Scopul a fost altul decat un summit FYT dar ce a iesit a fost oricum o intalnire intre prieteni.

Si daca va spun ca ma programasem la tatoo ? Pai da. Dar pe caldura aia din cort de se topea vaselina am renuntat si eu si Teo dar nu fara promisiunea de a-mi face unul peste o saptamana cand plec la Bucuresti. Ca asa-i frumos. O vizita cere alta. Lia stie.:)

Si cum spuneam la inceput. Am castigat cu siguranta niste prieteni. De suflet. Si ca sa nu uit si partea boema, de parca pana acum a fost o chestie clasica, i-am umplut-o pe Frieda nu numai cu hainute de la Ramoo si Dorina, colegele mele, pentru oamenidarnici dar si cu niste telemea de la botul calului cum s-ar spune si cu niste tarhon ca sa-si aduca aminte la fiecare ciorba de fasole ca tot ardeleanca e.

16 comentarii:

Ioan Castil Valeda spunea...

Sunteti in faza de negare.
A fost un summit FYT (summitul FYT sew defineste printr-o intalnire a cel putin 2 membri activi ai blogului iubitorilor de tovarasi).

Pierde 5 minute si posteaza si dincolo. :P

LiaLia spunea...

Rhodi, draga mia, m-ai făcut să retrăiesc fiecare minuţel de care m-am bucurat la voi :) Tu mi-ai depăşit orice aşteptări (iar eu am aşteptări mari de la oameni), iar soţul e de milioane! Aşa să-l ţii! Abia aştept următoarele întâlniri şi poveşti şi răsete şi nebunii :) Pupez tare tare tare! Mulţumesc din suflet şi pupăciuni şi Ramonei şi Dorinei!

val mănescu spunea...

Bravos! Mi-ar fi plăcut să fiu şi io p-acolo, dar la tatuaje nu m-aţi fi prins, neam! Decît dacă erau rusoaicele de la Tatoo:)

rhodos spunea...

Valeda: dorinta a fost implinita ;) summit nesummit a iesit muult mai frumos decat ne-am fi asteptat :)
Lia draga, casa noastra iti este oricand deschisa si deja stii asta :) O sa transmit pupaturile mai departe ;)
Varanus: tatuajele erau cu programare si oricum ar fi fost insuportabila caldura dar sunt convinsa ca vizual ar fi fost de apreciat :) bugetul a fost cam mic pentru fetele de la Tatoo dar mai stii? la anu' :P

Marius spunea...

Super fain ! Abia astept sa dau cu nasu' prin Sighii !

Jenika spunea...

@Rodiiiiiiiii
Auzi...io deja am desfacut un pachet mare de tot de lame de barbierit, am asezat fata de masa in fata patului si cu lumina stinsa am sa imi tai venele!!!!
Sa vezi ce va fac..... le tai in lungime ca sa sufar si mai mult si apoi o sa stau sa privesc lung la pozne.
Doua intrebari...ca imi plezneste creieru ala mic si derbedeu din creierul meu....
Primo: Is plecat din 2001 din Sibii..... . Tu te-ai mutat fato??? Ca parca pozele nu e de la tine de acasika.
Segundo: Fatoooo...mi-a explodat creierul pe parbrizul monitorului...Miju...celebrul Miju descoperit pe bloguri..... e Misu Samranda fatooo???????????
Ca-mi moare neuronu!!!!
Nu poate fi el.....
Dupe 10 ani de zile dau peste un fost coleg de camera studenteasca tocmai acilishea la tine in blog????
Vaaaiiii...imi explodeaza creierul.......
Sa vezi ce va fac......
:)))

Jenika spunea...

Numele era Misu Smaranda...deh...nebunia revederii...

rhodos spunea...

:)))))) Pai dupa un divort si o remaritare in toata splendoarea ei normal ca m-am mutat de la mama si tata :)))) Cisnadie m-a primit cu bratele deschise deci normal ca n-aveam privelistea aia veche ;)
Iar Miju normal ca e Misu Smaranda ca doara n-am facut io poza in photoshop :D. Si daca tu nu l-ai vazut de atatia ani, tu cum crezi ca am facut io ochii cand m-am prins ca era comentator sef aici pe post :)))) E unul si unicul :)

Jenika spunea...

Nu pot sa cred......
Pai cate povesti si istorii am io cu Miju cel drag...
Cafe Anka, caminul din Compa... offfff......
Ma bucur ca ne regasim.
Cat despre mutat.....
Serios.... frumos la Cisnadie...parol... Ai sa razi dar am o pretena buna de tot acilishea la mine in Costa Rica care e chiar de acolo din Cisnadie....
Micai lumea ...
Cat despre divort si remaritare...draga mea...ios la a doua nevasta legala...asa ca nu sunt departe.... :)))
Cred ca ai si cunoscuto pe doamna mea...
Norocul meu ca acum e in romanika cu kinderii din dotare....
P.S. Meseriasul din poza cu Lia la masa , stand si cujetand e sotul din doatare?

rhodos spunea...

El e :) Cat despre sotia ta cred ca am cunoscut-o la Bucuresti acum multi multi ani :)

Jenika spunea...

Asa e...
Buna treaba...acum o s aintru la Miju sa ii dau o desteptare blogaristika.....
:))

Miju spunea...

Jenika, de doua zile stau, ma plimb pe blogul tau si cujet si eu, fara lame, numai cu un vin aspru de scorei(prea aspru pentru caldurile astea) daca nu cumva oi fi tu Eugen. si in fiecare poza cu tine recunosc un zambet care hoinarelile nu ti l-au putut lua. No daca inca lumea nu crede ca m-am dat la tine, hai sa te pup si la mai mare. tine steagu' sus(desi un mojito ar arata mai bine, ca noi n-o facem fain, la noi ii numai izma, rumu si zaharu bun ii la tine).

Sincer? asteptam sa iesi din posturile alea cu infrigurari antipolitice, sa te destinzi un pic, si iti ziceam eu descoperirea :))

Jenika spunea...

Offf...Rodi e de vina.... Si o sa mio platiti dragilor!!!!
:)))

rhodos spunea...

Jenica, rectificam. Deci tu ai gasit blogul lui Miju. Dar nu stiai cine e Miju. Dupa care ai cercetat tu ami atent si m-ai gasit pe mine. Noh si dupa ce m-ai gasit pe mine te-ai prins ca Miju e Misu. No io nu-s de vina :D
Esti singurul vinovat de situatia in care ai ajuns :))))

LiaLia spunea...

Hahahahaha!!! Bine că am venit noi din bucureşti să vă regăsiţi voi în Sibiu :)))) Să fie într-un ceas bun! :D

Jenika spunea...

Asta imi aduce aminte de o faza ...veche ...petrecuta real... Da nu e bine sa dezgrop mortii.....
:)
Anyway...ce am inteles eu ca indiferent cat de mult am incercat sa fug de Sibii si de oamenii de acolo, nici macar la capatul pamantului nu am reusit.
Si da ...ai dreptate.
Io sunt de vina!!!!!
@Lia...nici nu ai idee. Ar fi nevoie de multi ani sa rememoram toate momentele studentiei sibiene petrecute alaturi de Miju, dar si momentele petrecute la Bursa. Nu dejeaba sunt Jenika.
:))))