vineri, 2 decembrie 2016

Unde a dispărut “corectitudinea politică”

Până acum câteva luni, principiile după care îmi ghidam viața și interacțiunea cu oamenii din jur erau foarte simple: nu combate daca nu cunoști subiectul și acceptă părerile celor din jur, chiar dacă nu ești de acord.Eventual combate cu argumente, tolerează, dar înțelege puncte de vedere diferite dacă acestea sunt susținute. Politically correct. Nu jigni. Expune un punct de vedere. Așteaptă-te la același mod de exprimare. Respectă. Simplu, nu-i așa?

Sunt un om informat. Cel puțin așa cred. Nu am dat cu pumnul în masă atunci când am fost contrazisă, dar nici nu m-am lăsat călcată în picioare dacă argumentele mele erau mai solide. Ce s-a întamplat în lume în ultima vreme mă face însă să îmi pierd cumva busola. Un Brexit care e de fapt îndreptat spre limitarea imigrației în Marea Britanie. Un Trump ales președinte, care mă face să îmi fie frică pentru butonul ăla roșu care poate porni un război nuclear. O mișcare a extremei drepte în toată Europa, care mă face să cred că ceea ce e firesc a ne dori nu corespunde cu modul de dobândire. Oameni transformați în xenofobi, homofobi și alte chestii cu "fobi" în coadă, o "vină" atribuită doar anumitor categorii de oameni (emigranți, musulmani, homosexuali, etc.) , toate astea se îndepărtează de fapt de ceea ce înseamnă binele comunităților.
Nu am fost și nu voi fi o ipocrită, dar toate evenimentele recente mă fac să fiu circumspectă cu privire la scopul final.
A dispărut corectitudinea politică. E o nouă realitate la care noi, cei care mai credem în ea, trebuie sa ne adaptăm prin a fi oponenți. Altfel vom ajunge pe mâna unor oameni ca Trump, Le Pen și Farage. În România, dacă ajungem pe mâna lui Dragnea și a lui Ponta suntem oricum pierduți.

Niciun comentariu: