joi, 1 aprilie 2010

Minciunele


Nu-mi plac sarbatorile de nici un fel, desi, paradoxal, as sarbatori orice floare inflorita, orice semn de primavara sau orice sfarsit de saptamana.
Pentru ca sunt destul de prost dispusa azi, am izbucnit la pacaleala de 1 aprilie facuta de femeia de servici. M-a intampinat dimineata, inainte sa imi beau cafeaua, cu anuntul foarte serios ca mi-a spart cana. N-am articulat decat un scurt : Te omor! Si am trantit usa. Soc si groaza pe fata saracii femei ca nu ma stia suparacioasa. Explicatia de fapt a fost una simpla. Mai devreme sau mai tarziu ma astept sa imi sparga cana pentru ca are talent. E femeia din categoria: “sterg tabloul electric ... ups.. n-am stiut ca daca dau in jos butoanele ramaneti fara curent”.
In alta ordine de idei, ma gandeam azi intr-o doara ca tot anul e de fapt un 1 aprilie. E pacat sa tot spui minciunele tocmai in Saptamana Mare. De exemplu: azi e greva la RATB. Astia i-au pacalit pe bucuresteni cu o farsa de toata frumusetea. Un alt exemplu elocvent e ala care vine de la Boc: nu va faceti griji pentru noi ca nici noi nu ne facem pentru voi. Nu avem somaj, nu avem deficit, nu avem nici macar bugetari atat de multi. Aici fac o paranteza. De ce au impresia astia de pe la guvernare ca bugetarii inseamna numai profesori si medici?
In fine. O alta minciunica spusa in Saptamana mare e aia cu Botezatu. Bai! Daca omul spune ca nu e gay, voi ce tot aveti cu el si Bianca? Pai saraca fata si-a luat onorariul cu varf si indesat deci gata! Mai ca ajungem si noi sa ne sinucidem in masa din cauza lui Bote ca doar fanele lui Martin si-au pus cutitul in gat. No uite ma!? Acum mi-a picat fisa. Asta da om credincios. Ricky s-a spovedit in fata lumii ca e pe invers taman in Saptamana mare!
No, si revenim mai pe la noi. Cica avem un invatamant de tot ...bip! asa ne-a fost comunicat din sferele inalte ale tarii. Astia inca nu s-au prins ca nu mai da lumea pe ei nici o ceapa degerata? Eventual un cartof inghetat sau cate un ou in figura.
Deh. Suntem poporul care traim un paradox. Cica suntem credinciosi. Mai rau de atat, habotnici ortodocsi. I-am baga pe aia care critica biserica si religia ortodoxa direct in puscarie. Mari crestini Doamne! Una peste alta uitam cu desavarsire de cele 10 porunci, le aruncam la gunoi si ne spalam tot crestinismul cu dorinta majoritatii covarsitoare de a reintroduce pedeapsa cu moartea. Suntem unici bre!

No si ca mai imi trebuie subiecte si pe saptamana viitoare, eu ma opresc aici si va doresc Sarbatori Fericite alaturi de .. cine doriti dumneavoastra!

Inchei intr-o nota optimista totusi:
 Un preotel era la prima lui slujba. Emotii mari, frisoane etc. Mai marele lui care trebuia sa-l observe ii zice sa ia o gura de votka. Asta bea sanatos un pahar si pleaca la slujba.
Slujba are un succes nebun in rindul enoriasilor, numai mai marele lui noteaza ceva nemultumit. Il cheama cind termina si-i zice:
- Sa tii minte: sunt cele zece porunci, nu “top 10″. Este vorba despre “Tatal, Fiul si Sfintul Duh, nu de “Mosul, fecior-su si fantoma”…

6 comentarii:

ramoo spunea...

s-o luat curentul, ai gasit ups-ul spart, cana sparta, se umfla parchetul, cade bursa?...iuliana e de vinaaaaaaa!!!!

LiaLia spunea...

Iuuui, faci tu pauze, dar şi când te reporneşti :))) Cred că ne-am obişnuit atât de tare cu minciuna (şi să o dăm şi să o înghişim), că am ajuns să credem că e adevăr cristalin. Guvernanţii nici măcar nu mai fac vreun efort să disimuleze minciuna, o dau cu mare seninătate, noi ne-am obişnuit să nu avem reacţie, presa se rezumă până la urmă la bote şi gagică-sa imaginară, iar românul e creştin doar când trebuie să întoarcă şi celălalt obraz (a mia oară), când e de dat în cap şi dat cu pietre, îşi aduce aminte de Vechiul testament .

Orin spunea...

Ha, mă gîndeam eu de dimineață, ascultîndu-i pe Dobro și Craio, că aia cu greva RATB e o păcăleală! :) dar n-am mai urmărit ce se întîmplă.
Nu știu, nu fac pe deșteapta, dar oare de ce eu știam de ani de zile că Ricky Martin e gay???
În fine, revenind la cele sfinte, subscriu concluziilor tale cu credința la români!
Și Paști Fericite ție și celor dragi!

rhodos spunea...

@Lia draga, nu exclud posibilitatea de a face inca o pauza dar daca a venit inspiratia acum io ce sa fac? :) Sarbatori fericite iti doresc si familiei tale asemenea.
@Orin, faza cu Martin era la nivel de zvon, omul acum s-a hotarat sa faca public deci...
Paste fericit si tie si sper sa vin mai repede vara sa ne vedem la un gratar :)

Miju spunea...

eu astept momentul in care enrique va face anuntul...

Irina Arsenie spunea...

Buna seara
Va contactez in calitate de webmaster al site-ului http://www.filmesubtitrate.info/, site de filme si seriale online.
Va anuntam ca suntem in cautare de parteneri si ne-am gandit ca am putea sa colaboram pe viitor printr-un banner exchange.
Acest site are la momentul actual peste 6000 de vizite pe zi si un Page Rank 2.
Daca doriti un parteneriat cu noi va rugam sa trimiteti prin e-mail la adresa filmesubtitrate.info@gmail.com un cod de banner cu o dimensiune de 124x124 pixeli, dupa ce ati adaugat codul bannerului nostru la dumneavoastra pe site.
Singura conditie este ca bannerul nostru sa fie afisat pe toate paginile site-ului dumneavoastra.