marți, 6 octombrie 2009

Ferma animalelor – Transformarea - Maimuta

Tot n-am mai scris nimic inspirat de mai bine de o luna asa ca m-am reprofilat. De fapt am ajuns la o concluzie. Romania nu seamana cu o ferma. De fapt seamana cu o jungla daca ne uitam la flora, insa fauna este diversa asa ca nici preeria nu e straina de locurile astea. Ca urmare acestei concluzii, simt ca se potriveste imaginea unei gradini zoologice. Daca judecam dupa statisticile in care copiii din tarile dezvoltate cred ca vaca e mov, noi la randul nostru avem o imagine denaturata a ceea ce umbla pe strazile noastre si a ceea ce exista in parlament. Ca vacile si boii se plimba nestingheriti pe culoarele Casei Poporului stiam. Mai stim si ca in palatul Victoria miroase ca intr-o cocina de porci cu iz de gaste. Precizare: gainile nu si-au gasit locul in astfel de locuri sfinte asa ca alea raman pe la administratiile locale sau agentii, ca deh, toti au cate o amanta, nepoata sau cate o fiica, nu?

Si ca tot spuneam de gradina zoologica. Cand eram copil tineam cu tot dinadinsul sa merg sa vad maimutele. Alea cu fundul rosu erau renumite. Iata ce zice Wikipedia: “Maimuţa este un animal mamifer din ordinul primatelor, grupă care se subîmparte în subordinul „Anthropoidea”, „Simiae”, „Haplorhini” şi „Strepsirhini”. Omul din punct de vedere biologic este considerat primat înrudit cu maimuţa, cu care după teoria lui Darwin are un strămoş comun. Maimuţa a jucat în mitologia unor popoare un rol important, de exemplu în India, Egiptul antic, Polinezia fiind zeificat. In religia budistă, simbolul celor trei maimuţe care nu aud nu văd şi nu spun nimic, este cunoscut şi în Europa.”

Dupa ce ca ne inrudim cu ele, maimutele astea din politica noastra mai si rad de noi. Marea majoritate a lumii politice este alcatuita din maimute. Nu ati observat cum le place sa se scalambaie de fiecare data cand sunt in centrul atentiei? Noi la fiecare 4 ani le aruncam cate o banana, iar ele in schimb vor tot bananierul, ca sa nu zic toata livada.

Maimuta se regaseste de obicei si pe la televizor sub forma de “maimuta fotbalista”. Maimuta fotbalista stie de toate, de la religie, la fotbal, politica si economie. Alte maimute ii sufla in fundul rosu si ii spun ca e desteapta, bogata si frumoasa si face Beeee! . Maimuta este un foarte bun imitator. De aceea e mai veridica decat un papagal si de aceea reuseste sa scoata sunetele nearticulate gen behait. Asta i se trage de la mediul din care provine.

Tot conform Wikipedia, “Maimuţa esteuna din cele trei Creaturi sens, simbolizând lăcomia”. Nu ma mir deci ca traim in tara maimutelor la nivel inalt. Doar se stie ca sunt niste cataratoare.

Cel mai mult m-a impresionat viziunea Budhista. O stiti: “see no evil, hear no evil, speak no evil”. Specia de astfel de maimute intelepte populeaza cu succes Romania. Desi filozofia are o parte pozitiva care se aplica altor natiuni, in ziua de azi ea se refera la: “See no evil, hear no evil, speak no evil” is commonly used to describe someone who doesn’t want to be involved in a situation, or someone willfully turning a blind eye to the immorality of an act in which they are involved.

(faceti voi va rog traducerea si trageti concluziile)

6 comentarii:

florinel spunea...

concluzia mea: maimutza mai rea ca omul nu exista...

p.s. super tare poza cu jiji, o maimutza care behaieee :)))))))))))

Orin spunea...

Oare are vreo legătură cu post-ul tău faptul că mie nu îmi plac deloc maimuțele? Fie ele politice, fotbaliste sau cele reale, din junglă? În altă ordine de idei, mă bag în seamă că mă bucur să văd că ai reînceput să scrii :))

rhodos spunea...

@florinel: se zice : nu se exista :))))
@Orin: si eu ma bucur ca te revad in zona :) Cu siguranta nici mie nu-mi plac maimutele de orice fel :)

Anonim spunea...

I confirm. I join told all above. Let's discuss this question. Here or in PM.

Anonim spunea...

Hi All! would like to inform u everyone a tip on how you can save some money monthly, Getting a conversion
kit for your vehicle will save you hundreds of dollars on gas by switch to an american made fuel 'Ethonal'.
More americans are upgrading their vehicles to support both fuel types and buying ethonal to fill up your vehicle.
Ethonal is not only an American made fuel, which you'll be support our economy alot more than buying fuel
that we have to import making us more depended on foreign supplies.
Run your vehicle on a [url=http://www.e85converterkits.net]e85 Conversion kit[/url]

Anonim spunea...

It is remarkable, rather amusing answer