luni, 9 martie 2009

Povestirile lui Nastratin Pogea - Magarul


Si se facu odata ca era un Nastratin. Un fel de Pacala asa. Poate e un pic deplasata comparatia dar lui Nastratin Pogea mi-e greu sa-i gasesc vreun element comparativ.

Si se facu el odata ca se jura ca nu mareste taxele. Ca doar asa i-a spus si Uniunea ca nu trebe marite in timp de criza. Si il tot vedem la TV cum da el explicatii ca nu se face in ruptul capului. Ca doar are si el cunostinte de economie. Ca doar se invata economie si la metalurgie si nu-mi spuneti ca nu stiati.

Si mai ca aflaram noi astia multi ca cica luam mai putini bani din februarie incepand. Ca doar e criza si trebuie sa fim solidari cu CAS-ul. Si mai aflaram ca ni se maresc si accizele. Ba ca vin altele noi ca deh, telefonul mobil e lux. Si mai aflaram noi si ca se lucreaza pe branci la noul Cod Fiscal. Si aici pazea toti astia boieri care aveti telefon si masina de firma. Sa nu va prinda fiscul ca vorbiti cu nevasta la 3 noaptea ca va baga pe gat la venituri. Mai tineti minte povestea de acum vreo 5 ani cand se dadu guvernul PSD peste cap sa ne impoziteze convorbirile personale? No pai nu’s si ei la ciolan acum? Lasa ca ne ard pe noi astia bogati. Auzi tupeu! Sa vorbesti in interes personal cu telefonul de servici! Pai pagubesti statul omule!

In fine. Si cica Nastratin Pogea se jura ca noi sa stam linistiti ca nu-i nimic adevarat. Si ia vedeti. Recunoasteti personajul?

Unul a venit odată ş-îndrăznind ca un vecin

A cerut să-i dea măgarul pentru un ceas Nastratin;

Dar nu-l am acasă astăzi: altu-i l-am împrumutat.

Măgarul din grajd dodată a răcnit într-acel ceas.

- Spui că nu-i - zise vecinul - şi na, iaca al său glas !

Iar Nastratin îi răspunse: - Ce, tu nu crezi ce-ţi spun eu ?

Mai mult crezi tu pe măgarul decât chiar cuvântul meu ?


Nota: Nastratin Pogea nu este o idee originala. Ea a venit in urma unui "interviu" de la National FM la Marele Mic Dejun cu Paul Trasca si Filip Stoler.

7 comentarii:

Lucian spunea...

foarte mult imi placeau povestirile cu nastratin hogea cand eram mic :). e interesant cum americanii incurajeaza consumul, germanii au un program rabla urias ca sa cumpere oamenii masini noi, japonezii primesc fiecare cate 100 de dolari de la stat, italienii cica vor construi un pod gigant care sa lege sicilia de continent, iar noi suntem luati la bani marunti de incompetentii astia care se vor originali

rhodos spunea...

Si mie imi placea Nastratin :) ala original nu asta :D. cat despre "originalii" nostri nu pot sa spun ca aplica o politica "originala" la cat de "originala" e criza :)))

rhodos spunea...

decat ca aplica*

Marius spunea...

'mniezau' lor !...

ramoo spunea...

ceapa lor !no las ca nu i bai...luam bani cu imprumut ca asa o zis base:D

Miju spunea...

intreb aici, ca-s grabit:
http://economie.hotnews.ro/stiri-burse-5479599-bursa-din-sibiu-intentioneaza-prelungeasca-programul-tranzactionare-pana-ora-23-00.htm

vor sa prinda inchiderea din ny?

rhodos spunea...

ideea e ca piata noastra, si in special futures-ul, se misca in functie de americani iar la americani foarte multe stiri apar in a doua parte a sedintei (lor). De aici si prelungirea programului de la noi. Ca parere personala e aberant dar pentru ca jucatorii de pe futures au experienta riscului nu m-ar mira sa vedem robotei care stau oricum de dimineatza pana noaptea cu ochii in ecrane.