duminică, 15 martie 2009

Jurnalism intr-o ureche

De multe ori ni s-a intamplat sa ne enervam la stiri din cauza subiectului in sine dar mai rar din cauza jurnalistului. De fapt mai nou se intampla si chestia asta pentru ca un subiect banal sa devina stire de prima pagina sau ecran. Caz recent si din pacate nu este singular. Azi dimineatza m-a scos din sarite o fufa care isi spune jurnalist pe Antena 3. Nu stiu cum o cheama si sincer nici nu vr4eau sa stiu pentru ca m-au dezagustat prostia, impertinenta si aerele de « profesionista ». Mai concret era vorba de o lista a Ministerului Apararii publicate in Monitorul Oficial prin care se actualizau codurile produselor pe care ministerul in cauza le « poate » achizitiona, in conformitate cu legislatia europeana. Astfel fiecare produs era numerotat cu un cod unic la nivel european acest lucru fiind transpus in aceasta lista. Tot in conformitate cu legislatia europeana si-a facut loc si produsul numit « reactoare nucleare ». De la acest produs a aparut o intreaga intriga la Antena3, stirista de care vorbeam mai devreme sustinand ca ministerul se apuca de cumparaturi si acuzand in mod public autoritatile ca dau banii pe reactoare nucleare. Iata cam cum a decurs conversatia intre domnisoara intriganta si purtatorul de cuvant al ministerului apararii :
Reportera : Este adevarat ca ministerul va cumpara reactoare nucleare ?
Purtatorul de cuvant : Aceasta lista la care va referiti este doar o codificare a produselor pe care ministerul le poate achizitiona la un moment dat in conformitate cu legislatia europeana.
R : dar este adevarat ca vreti sa cumparati reactoare nucleare ?
PC : acest produs se afla pe aceasta lista nomenclator dar repet : nu este vorba de o lista de cumparaturi cum sustineti dumneavoastra.
R : nu mi-ati raspuns la intrebare cu « da » sau « nu ». Este corect ca vreti sa cumparati reactoare nucleare ?
PC : daca nu ati inteles va repet : este o lista cu coduri armonizata cu legislatia europeana.
R : Domnule PC, nu mi-ati raspuns la intrebare si v-o repet EU : deci ministerul cumpara reactoare nucleare ?
PC : Doamna, daca aveam bani poate cumparam si reactoare nucleare la fel cum alte state europene o fac, dar aceasta lista este ca un carburator de masina sa aiba accelasi cod de 10 cifre ca in orice stat din UE.
R : Domnule PC, daca nu m-ati inteles va repet intrebarea : reactoarele nucleare se afla pe aceasta lista de cumparaturi ?
......
R : deci domnule telespectatorii nostri nu au inteles nimic din ce ati explicat deci trecem la alta stire !

Vaco !!! Telespectatorii tai au IQ-ul mai mare decat al tau de gaina imbecila !!!

Dupa 5 minute de prostie si indolenta crasa imi venea mie sa ii sparg capul fufei aleia de se dadea desteapta. Invitatul emisiunii, fost ministru de interne, care era pentru cu totul alta stire s-a obosit din nou sa ii faca pe intelesul domnisoarei dar e grea cu capul.

Mai stiti alte exemple ca eu portia de nervi pe saptamana asta mi-am luat-o. La mai mare ii dorim domnisoarei care se crede jurnalist.

9 comentarii:

Cristian Banu spunea...

Well, n-ar mai trebui să foloseşti termenul de ziarust/jurnalist decât asociat cu un nume propriu. În textul de mai sus trebuia utilzat "o muncitoare/angajată de la fabrica Antena 1 din Bucureşti..."
Deci, e vina ta.

ramoo spunea...

Pfoai ...va mai mirati.Asta se intampla cand angajeaza numai textiliste peste tot:D

rhodos spunea...

@Cristian: ai dreptate. mea culpa. uitasem ca pe acolo stau la crosetat :)))
@Ramo: un ciorap, un chilot ceva?

Anonim spunea...

chill, chill... nu te enerva pentru toti imbecilii care vor sa apara la televizor. gasculite ca asta ajunse reporterite de sub biroul sefului sunt gramada. deci nu te consuma prea tare. prosti sunt oamenii care stau de vorba cu ele.

Lucian spunea...

no ca m-am enervat acum, cu intarziere. eu nu m-am mai uitat la tv de 3 zile si mi-era bine asa, dar vad ca ma poate scoate din sarite si doar ce citesc despre ce fac ametitele alea la tv :)

Marius spunea...

Nu-mi spune ! Realitatea TV ? Doamnele si domnisoarele de acolo sint chiar niste vacute ... "Ce-ati simtit cind v-a violat ?..." - e ceva ce ma astept foarte curind ca intrebare isteata de acolo.

rhodos spunea...

Lucian: stai bine cu imaginatia daca te-ai enervat pe un subiect TV :P
Marius: Toti o apa si-un pamant. asta era la Antena3 dar nici cu realitatea nu mi-e jena.
Brylu: ca purtator de cuvant nu prea ai incotro ;)

Anonim spunea...

Mizez tot pe Dana Grecu! :))

bucurestiuldevis spunea...

Am auzit-o si eu pe domnisoara intepata de la Antena3 si am incercat aceleasi senzatii.
Insa in fiecare seara avem parte de aproximativ acelasi gen de prostie rauvoitoare la Realitatea TV - specimenul se numeste Andreea Cretulescu si demonstreaza de fiecare data ca reaua vointa, lipsa de caracter si mitocania agresiva fac casa buna cu presa de azi din Romania.