marți, 3 martie 2009

Ferma animalelor




Stiu ca am ramas restanta la prezentarea animalelor din jurul casei dar trebuie sa le prezint si in ansamblu si in mediul in care traiesc. Este suficient sa faci o plimbare pe jos sau cu masina intr-unul din orasele patriei si ai sa intalnesti toate rasele de animale din ferma.

Pe perioada verii putem intalni marea diversitate a pasarilor din ograda dar cel mai mult se vor evidentia puicutele si gainile. Poate ca de aceea ele si sunt cele mai numeroase in ferma. Pasarile de obicei sunt pestrite si ies in evidenta cu fustele scurte si cizme animal print. Ele se considera in pas cu moda astfel ca nu lipsesc nici decolteurile generoase. Pentru ca sunt pasari, ele vor avea tendinta sa fie si frumos colorate. De cele mai multe ori excludem “frumos” din tinuta dar colorate sigur sunt. Vor iesi in evidenta datorita ciocului rosu aprins. Cand ne gandim la pasarile din ograda nu putem sa nu ne treaca prin minte bancul cu cocosul si gaina: “Ce gindeste o gaina fugarita de un cocos:
"Daca fug, zice ca-s proasta, daca stau, zice ca-s curva. Mai bine ma impiedic". Pe corso de altfel, daca stai la o terasa le vezi cum isi fac aparitia in grup, foarte galagioase ca niste cate, si de obicei insotite de cocosii despre care am mai povestit intr-un post anterior.

Viata din ograda este foarte interesanta din cauza boilor si a magarilor. Desi nu sunt rude, ei au un comportament destul de asemanator. Este drept ca boii sunt vazuti in mijlocul intersectiei iar magarii sunt cei care nu au treaba cu regulile, dar nu mai faci distinctie. Magarii sunt cei care mai ca te calca pe trecerea de pietoni, sunt cei care nu-ti dau prioritate, te claxoneaza cu 3 secunde inainte de a se face verde la semafor si de foarte multe ori depasesc pe linie continua. Nu trebuie sa te chinui sa mai injuri vreun magar ca sunt recunoscuti pentru nesimtirea lor.

In ferma TV si-au facut aparitia tot felul de caini dar din pacate pentru ei sunt din aia care mai mult latra si nu musca. In ograda televista avem si pisici si motani celebri. Din categoria asta nu pot sa nu-l mentionez pe motanul Felix care mai nou e curatat si spalat ca doar asa le sta bine felinelor domestice.

Nu putem sa omitem porcii din peisajul fermei. Este suficient sa vezi hartiile de pe strada si gumele aruncate in mijlocul trotuarului si ai sa intelegi ca s-au inmultit peste masura. Nu mai punem la socoteala gramajoarele de coji de seminte si mucuri de tigari din statiile de autobuz. Statiile de autobuz de fapt sunt mocirlele in care le place sa se balaceasca. Daca nu considera ca este suficient de murdar locul, ma scuzati, primitor, atunci fac pe dracul in patru ca sa ajunga la standardele dorite.


Se mai intampla, si destul de des totusi, ca scroafele sa ajunga si pe la institutii. Ele ocupa cate un loc la vreun ghiseu si cu greu pot fi facute sa reactioneze la doleante. Soriciul este foarte gros deci nu prea este comestibil la aceste specimene. Nu ne mai miram ca sunt asa greu de inghitit.

Concluziile nu sunt greu de tras. Animalele de tot soiul ne inconjoara si nu trebuie sa ne deplasam deloc pentru a vedea fauna din jurul nostru. Sa traiti bine pentru ca asupra noastra vegheaza si boul sef impreuna cu vitelul de servici, inconjurati la randul lor de multi porci, scroafe si gaini.

2 comentarii:

LiaLia spunea...

:) The best, by far! Superb umorul, minunată ironia, cam triste concluziile din păcate ... Orwell ar fi invidios, oricum :)

rhodos spunea...

Orwell nu poate fi depasit si ramane actual:)
Un secret: cand scriam aveam in minte imaginea porcilor din "ferma" lui :)))