luni, 2 noiembrie 2015

De ce m-am apucat de politica

     De cand eram copil aveam o mare pasiune pentru lumea politica. Ma certam cu bunicul cand aveam 11-12 ani si caruia ii reprosam ca voteaza cu Iliescu. Si pe bunicul il tin minte cum imi spunea ca eu sunt prea mica sa imi dau cu parerea. Asta se intampla in
anii ’90 cand lucrurile puteau fi altfel.
     Am fost o norocoasa. Am avut in jurul meu oameni destepti, sanatosi mintal si cu suflet mare. Nu mi-au impus pareri ci m-au ajutat sa cresc si sa ma formez singura, sa pot sa imi exprim parerea si sa mi-o sustin, sa nu vorbesc fara argumente si sa cercetez intotdeauna. M-au invatat ca trebuie sa ascult si sa fiu informata astfel incat sa pot sa combat. Mi-au dat incredere.
     Am avut pareri si am scris pe blog de fiecare data cand am simtit revolta sau recunostinta. Am primit reprosuri ca sunt prea subtila, ca umorul meu nu e pentru toata lumea, dar cei care au citit si au avut acces la parerile mele au inteles. Am incredere in asta. Nu am jignit si nici nu am intrat in polemici doar de dragul de a fi contra. Am respectat opinii asa cum imi doresc ca si opiniile mele sa fie respectate.
     Daca manifestarile pe blog s-au rezumat acolo, cred ca e momentul sa ies de pe internet si sa schimb. Sa schimb apatia in care ne-am cufundat toti in ultimii ani. Sa schimb lehamitea cu initiativa. Sa schimb mentalitatea de “las’ ca merge si asa”.
     Am convingerea ca ne-a ajuns sa stam pasivi pe margine si sa ne plangem de situatia in care am ajuns. Eu m-am saturat sa comentez de pe margine si voi incerca sa fac ceva. Daca suntem multi, stiu ca putem schimba lucrurile, iar eu stiu ca suntem multi care gandim la fel.
     De asta m-am apucat de politica. Pentru ca sunt Roman si pentru ca trebuie sa cred in continuare ca POT!

PS: In luna februarie 2016 am iesit din politica, dar asta nu inseamna ca nu imi voi mai exprima parerile politice. Am ajuns la concluzia ca politica inseamna un nivel enorm de rabdare pentru a rezista ca persoana publica. Niciun comentariu: